Szombaton kulcsfontosságú hazai bajnoki vár a DVSE vízilabdacsapatára. A debreceni pólósok a közvetlen rivális Szeged gárdáját fogadják 17 órától a Sportuszodában.

Az elmúlt héten közel két hónap után játszott újra OBI-es mérkőzést a DVSE együttese. A Pécs elleni idegenbeli derbi meglehetősen felemásra sikeredett, hiszen az első félidőben a házigazdák magabiztos játékkal ötgólos előnyre tettek szert, de a hajdúságiak a fordulás után nagyot küzdve nyílttá tudták tenni a mérkőzést. A rendkívül fizikális összecsapás végét azonban a PVSK bírta jobban, így pont nélkül maradtak Miroszlav Bajin tanítványai. A csapat vezetőedzőjét egyébként – OBI-es pályafutása során először- kiállították, így szombaton Kardos Sándor irányítja majd a csapatot a medence széléről.

-Jó lenne, hogyha végre kijönne a csapat igazi arca, és most már meg tudnánk szerezni a három pontot. A Pécs ellen nagyon rosszul kezdtünk, de aztán belejöttünk és sikerült egy ki-ki meccset játszanunk. Megpróbálunk a pozitívumokból és a jó dolgokból erőt meríteni, hogy a Szeged ellen már mi gyűjtsük be a győzelmet. –mondta a találkozóról Kovács Gábor.

A szegediek 2-8-as mérleggel az A-csoport hatodik helyén állnak, egy hellyel megelőzve a DVSE-t. A két csapat őszi találkozóját 10-7-re a Tisza-partiak nyerték, így törleszteni valója is van Kósik Somáéknak az újonc ellen. A leginkább két légiósára építő szombati ellenfél ugyanakkor koránt sem tűnik verhetetlennek, sokat elárul, hogy az egész OBI-ben ők kapták a legtöbb gólt. Egy sikerrel a cívisvárosiak pontszámban utolérhetik riválisukat, megkönnyítve ezzel saját helyzetüket az alapszakasz hátralévő mérkőzéseire.

-Az alapszakasz végéhez közeledve egyre fontosabbá válnak a bajnoki pontok, de ez nem szabad, hogy terhet rakjon ránk. Tudjuk, hogy pontokat kell még szereznünk, hogy normális helyzetbe kerüljünk a rájátszásra, de ennek ellenére meg kell próbálnunk felszabadultan játszani. –zárta szavait a csapatkapitány.

Megvan a második!

2020. február 08. - 17:56