Három meccsen kereken száz gólt láthatott a szentesi uszoda közönsége vasárnap a kiemelt utánpótlás bajnokságban. A nyílt sisakos párharcokat sajnos pont nélkül zárta a DVSE, ráadásul kétszer mindössze egy góllal maradt alul korosztályos csapatunk a házigazda Szentes ellen.

Elsőként gyermek csapatunk ugrott medencébe a szintén egy győzelemmel álló, közvetlen rivális szentesiek ellen. Fehér László eltiltása miatt ezúttal két fiatal edző, Szilágyi Csongor és Kardos Márton irányították csapatunkat, nem is rosszul! Két perccel a második negyed vége előtt 6-6 állt az eredményjelzőn és abszolút háromesélyes volt a találkozó. Fordulás után fokozatot váltott a vendéglátó és ellépett ellenfelétől. A záró játékrészben 5-5 gólt dobtak a csapatok, de már nem tudta utolérni ellenfelét a DVSE. 19-15-re nyert a házigazda. A DVSE legeredményesebb gólszerzője a hét találatig jutó Paulovich Péter volt.
Fiú Gyerek Országos Vízilabda Bajnokság, 9. forduló
Szentes – DVSE 19-15 (3-3, 6-3, 5-4, 5-5)
Debreceni gólszerzők: Paulovich 7, Göblyös 3, Bera 3, Takács L. 2

Nem sokkal később az ifik következtek, akiket Kardos Sándor és Szilágyi Csongor irányított Kádár Kálmán eltiltása miatt – ez egy ilyen hétvége volt. Ráadásul itt is presztízsmeccsről beszélhettünk, hiszen mindkét együttes egy-egy győzelmet aratott a forduló előtt.
A debreceniek szempontjából kiválóan indult a találkozó: Fedac Dominic nyolcadik percben szerzett találatával már 5-2-re vezettünk. A Szentes azonban visszajött a meccsbe és a félidőben már ők vezettek 9-8-ra. A kifejezetten közönségszórakoztató mérkőzésen a csapatok végig fej-fej mellett haladtak. Bő fél perccel a vége előtt feljött egy gólra a DVSE, az egyenlítésre viszont már nem jutott idő. A vége 15-14 lett, így másodjára is a Kurca-partiak örülhettek a győzelemnek. Vendég oldalról Fedac Dominic 5, Pataki Balázs pedig 4 góllal zárta a partit.
Fiú Ifjúsági Országos Vízilabda Bajnokság, 9. forduló
Szentes – DVSE 15-14 (3-5, 6-3, 3-3, 3-3)
Debreceni gólszerzők: Fedac 4, Pataki B. 4, Mercs D. 2, Nagy N., Kovács M., Kis F.

És akkor még hátra volt a nap utolsó összecsapása, amely eredménytől függetlenül sokáig emlékezetes marad mindkét fél számára. A serdülőket ismét a Kardos Sándor – Szilágyi Csongor kettős vezette, a fiatalok pedig ismételten hamar elkapták a fonalat. Csapatunk tíz perc után már 5-1-re vezetett, két negyed után pedig magabiztos ötgólos előny volt a debreceniek neve mellett. Úgy tűnt, győzelemmel zárjuk a napot. A harmadik nyolc percben azonban magára talált a Szentes és feljöttek egy találatra. Egy támadása volt még a hazaiaknak, ha kivédekezzük, megvan a három pont. Nem sikerült, de még volt egy támadásunk, melyet viszont nem sikerült gólra váltani. 11-11 lett a vége a rendes játékidőben. Egy pont már zsebben volt, jöhettek a büntetők. Az ötmétereseknél 8-7-re nyert a Szentes, így összesítésben 19-18-ra győzött a házigazda. A mieinknél Fedac Dominic 7, Pataki Ábel pedig 5 gólt vállalt a büntetőkkel együtt.
Fiú Serdülő Országos Vízilabda Bajnokság, 9. forduló
Szentes – DVSE 11-11, büntetőkkel 19-18 (1-4, 2-4, 5-1, 3-2, 8-7)
Debreceni gólszerzők: Fedac 7, Pataki Á. 5, Borsos 2, Bera 2, Paulovich, Szabó P.

A DVSE korosztályos csapatai a vasárnap a Budapest Honvéd együttesét fogadják a kiemelt országos bajnokság 10. fordulójában.
Hajrá DVSE!

Szülői értekezlet

2021. december 01. - 8:08