Hihetetlen izgalmakat hozott a DVSE – Szeged vízilabda mérkőzés a bajnokság nyolcadik fordulójában. Miroslav Bajin együttese végül öt másodperccel a lefújás előtt szerezte meg az egyenlítő találatot, ami egyben az első pontot jelentette az idei OB1-ben.

Debreceni szempontból nehezen indult a találkozó, hiszen három perc elteltével már 2-0-ra vezetett az ellenfél. A DVSE első gólját a 17 éves Nagy Norbert szerezte centerből, aki végig hihetetlen odaadással játszott a mérkőzésen. Az utolsó szó azonban az egykor három évet Debrecenben lehúzó Somlai Tamásé volt, így két gólos szegedi előnnyel zárult az első negyed. (1-3).

A második nyolc percben mindösszesen két gól esett – két debreceni találat. A játékrész elején a csapatkapitány Süveges Máté zárkóztatta fel egy gólra a csapatot, Zsilák László tanári ejtésével pedig néhány perc múlva kiegyenlítettek a hazaiak. Mindkét csapaton érződött, hogy nagyon akarják a győzelmet, ez viszont néha pontatlansággal párosult. Kósik Soma közben hátul bravúrt bravúrra halmozott, a remeklő kapus teljesítménye is kellett ahhoz, hogy egy félidő után teljesen nyílt legyen az alsóházi rangadó. (3-3)

A csapatkapitány Süveges Máté két góllal járult hozzá a pontszerzéshez. Fotó: Nagy Anita

 

A fordulás után felgyorsultak az események. Macsi Patrik góljával először került előnybe a DVSE, a Szeged azonban a következő támadásból egyenlített. Kisvártatva már a vendégek vezettek, ezt követően viszont Macsi Patrik percei következtek. Előbb büntetőből egalizált, majd egy szemfüles labdaszerzés után kihagyhatatlan helyzetbe hozta Stefanidesz Leventét. Közben Süveges Máté is eredményes volt, így a negyed végén már kettővel vezettek a debreceniek. Az utolsó szegedi akciónál érkezett a menetrend szerinti debreceni kiállítás, így két másodperccel a vége előtt a vendégek felzárkóztak egy gólra. (7-6)

A záró negyed első támadásánál büntetőt kapott a Szeged és egyenlített. Ekkor érkezett Macsi Patrik, aki ismét vezetéshez juttatta a hazaiakat. A vendégek az utolsó energiájukat mozgósítva összehoztak két gólt, így a vége előtt bő egy perccel nekik állt a találkozó. Az utolsó támadásnál Miroslav Bajin időt kért, a csapat pedig elképesztő koncentráltsággal ugrott vissza a medencébe az utolsó 24 másodpercre. Ennek meg is lett az eredménye. Nagy Norbert kiállítást harcolt ki, az egész mérkőzés talán legjobbja, Macsi Patrik pedig 5 másodperccel a vége előtt bevágta az egyenlítő találatot.

A lefújás után a csapat felszabadultan, összeölelkezve ünnepelte a DVSE első pontját a bajnokságban.

Hihetetlen érzelmek a lefújás után – Igazi csapatmunka volt!

 

Férfi OB1 8. forduló

Debreceni VSE–Szegedi VE 9-9 (1-3, 2-0, 4-3, 2-3)

Gólszerzők: Macsi P. 4, Süveges 2, Stefanidesz, Zsilák, Nagy N., ill. Kürti 3, Kiss Cs., Horváth Zs., Sánta, Boros, Somlai, Baj

Miroslav Bajin vezetőedző nyilatkozata:

„Mérhetetlenül büszke vagyok a csapatomra. Ezek a fiatal játékosok hétről hétre szívvel-lélekkel dolgoznak azért, hogy sikereket érjünk el, most pedig végre meg tudtuk szerezni az első pontunkat. Fantasztikusan küzdöttek egymásért, a csapatért, hihetetlen, amit ma is műveltek a vízben. A harmadik negyed végén akár el is dönthettük volna a találkozót a mi javunkra, de így is azt kell, hogy mondjam, a bajnokság előtt két kézzel aláírtam volna egy döntetlent hazai medencében a Szeged ellen. Megvan az első pont, a srácok felszabadultak, ez pedig erőt fog adni a folytatásra.”

A mérkőzés után az is kiderült, hogy a szombati DVSE – Miskolc bajnoki találkozó elmarad, mivel a vendégeknél több játékos is koronavírusos.