Tudható, a DVSE OB II-ben harmadik helyezést elérõ alakulata mégsem a kivívott OB I B-ben rajtol az õsszel, hanem egyenesen az élvonalban, tehát az OB I-ben! A szövetség számunkra kedvezõ döntése kapcsán beszélgettünk Borbély Ferenc elnökkel és Gyöngyösi András vezetõedzõvel. (Az anyag a Hajdú-Bihari Napló kérdéseit tartalmazza, a némileg vágott változata a napokban a HBN-ban is olvasható lesz.)

 

 

– Milyen költségvetéssel számolhat a vízilabda klub az OB I-ben, illetve mi az az összeg, amellyel már nyugodt szívvel elindítanák a csapatot?: Az egyesület költségvetése – tehát nem csak az élvonalbeli együttesé, hanem az emellett országos és területi bajnokságokban szereplõ utánpótlásunké is – körülbelül 50 millió Forintot érhet el a következõ szezonban. És ez az az összeg is, aminek össze kell jönnie ahhoz, hogy biztonságban elinduljunk minden bajnokságban, köztük a zászlóvivõnek számító OB I-ben. Azt azonban el kell mondanom, hogy a pontos költségvetést most tárgyaljuk, tehát igazából ez az adat, amit mondtam még nem hivatalos, csupán egy hozzávetõleges szám.

– Jelenleg ennek a tervezett összegnek mekkora része áll a rendelkezésükre?: Körülbelül a fele megvan. Ugyanakkor hiszem, hogy a magyar vízilabda, mint Hungarikum vonzani fogja ebben az eddig kicsit fehér foltnak számító keleti régióban a támogatókat. Hétrõl hétre válogatott, olimpikon vagy olimpiai bajnok játékosok sora fog játszani a mieink ellen a Debreceni Sportuszodában, ahol élõben láthatnak egy Kiss Gergelyt vagy hozzá hasonló kvalitású pólósokat a nézõk. Ha itt az élvonalban meg tudjuk állni a helyünket, azzal a támogatóknak és Debrecen városának dicsõséget szerezhetünk. A pénz tehát alakulóban van, a szakmai munka pedig Gyöngyösi András, illetve az õt segítõ többi edzõ személyét tekintve garantált. Azt is szeretném megemlíteni, hogy a honi bajnokság nem csupán a hazai játékosok miatt nívós, de már külföldi neves pólósok is igazolnak ide, vagyis páratlan dolog, hogy ebben az elitben mutathatjuk meg önmagunkat!

– A mostani keretbõl hányan ütik meg az OB I mércéjét?: Elõször is ütõképes OB I-es csapatot szeretnénk létrehozni. Mint tudjuk, elnyertük az élvonalbeli tagságot, ám hogy hány játékos lesz a mostani csapatból benne a jövõ együttesében, azt az idõ, az edzésmunka fogja eldönteni. Korábban is mondtam már, a debreceni kötõdése a keretnek mindenképpen megmarad, az itteni egyetemen tanuló vagy itteni lakos srácokból többen is esélyesek a kerettagságra.

– Tervezik-e igazán nagynevû hazai vagy külföldi vízilabdázó szerzõdtetését?: Olyan költségvetésünk lesz, ami nem hoz rizikót. Éppen ezért annyi és olyan játékost igazol a klub, amennyire telik. Szóval nem fogunk elszállni az elsõ élvonalbeli évadunkban. Sokan vannak képben nálunk az elsõ osztályú szinten lévõ pólósok közül, ám konkrétumokról még hadd ne beszéljek. Az biztos, hogy fiatal gárdát szeretnék a kezem alá. A lényeg, hogy meglátásom szerint a 7-13. hely közöttire taksált OB I-es csapatok közül bármelyikkel partiban akarunk lenni, s azokat, akiket lehet, le akarjuk gyõzni. Ám még egyszer mondom, mindent a pénztárcánkhoz fogunk igazítani. Azt is említettem már korábban, de szeretném megismételni, hogy olcsóbban maradhatunk benn az OB I-ben, mint amennyibe kerülne a feljutás oda az OB I B-bõl, tehát ez egy olyan lehetõség, amivel élni kellett!

Gyöngyösi András

Gyöngyösi András

Hátrány volt az emberelõny.

2009. április 24. - 8:46

Komjádi Kupa

2008. november 22. - 10:19