Hétfőn és kedden két edzőmérkőzéssel folytatta a felkészülést a DVSE vízilabdacsapata. A Vasas elleni kétkapus mérkőzéseken ugyan hivatalos végeredmény nem született, de mindkét fél számára nagyon hasznosak voltak az összecsapások.

-A csapat közel fele kicserélődött tavalyhoz képest, úgyhogy az elsődleges célunk az volt az edzőmeccsekkel, hogy összeszokjon a társaság. Az eredmény nyilván még nem fontos a ilyenkor, de mindkét meccs nagyon hasznos volt, és segítette a felkészülésünket. A hétfő esti találkozóval nem voltam elégedett, sok hibával játszottunk, amire egyébként számítottam is. Kedden már sokkal jobb volt az összkép, a fiúk hajtottak, mentek végig, az az agresszivitás, amire fókuszálni szeretnénk a szezon során, már sokszor látható volt a játékunkon. –mondta a két mérkőzésről Miroslav Bajin vezetőedző.

A hétfői napon a Magyar Vizilabdázók Országos Szövetsége kisorsolta az OBI csoportjait, valamit a nem kiemelt csapatok is besorolást kaptak a BENU Magyar Kupa selejtezőibe. A DVSE a bajnokság alapszakaszában az FTC, a Szolnok, a Miskolc, a Pécs, a Tatabánya, az UVSE és a Szeged együtteseivel mérkőzik meg. A szeptember elsején és másodikán esedékes kupa-selejtezőben pedig Pécsre utaznak, ahol a házigazdák mellett a Nagykanizsával és a Tatabányával találkoznak.

-Azt kell, hogy mondjam, hogy a bajnokságban és a kupában is szerencsénk volt a lehetőségekhez képest. Az OBI-ben szerintem a másik csoport erősebb valamivel a miénknél, de azt látni kell, hogy idén már más célokkal vágunk neki a bajnokságnak. Számunkra minden mérkőzés nehéz lesz, de mindenki ellen szeretnénk kihozni magunkból a maximumot. A Kupában hasonló a helyzet, kerülhettünk volna nehezebb ágra is, de Pécsen sem mi leszünk a legnagyobb esélyesek. Úgy állunk hozzá, hogy szeretnénk tavalyhoz hasonlóan bravúrt elérni, minden találkozón keményen fogunk küzdeni. –vélekedett a hétfői sorsolásról a szakember.

A csapat karbantartás miatt egy ideig nem készülhet a Sportuszodában, így igyekeztek edzőmérkőzésekkel és felkészülési tornákkal színesíteni a felkészülést. Pénteken Kósik Somáék Nagyváradra utaznak, majd jövő héten Szentesen fognak több kétkapus mérkőzést játszani. Ezt követően tatabányán vesznek majd részt egy négycsapatos tornán, ahol a TVSE mellett a BVSC és az Eger lesz az ellenfelük.