A Debreceni Sportuszoda karbantartása miatt négy napos budapesti túrára ment a DVSE OBI-es vízilabdacsapata. Nem tétlenkedtek ezalatt sem Miroslav Bajin fiai, a Vasassal kettő, míg a BVSC-vel és a Honvéddal egy-egy edzőmérkőzést is játszottak.

-Előzetesen nem így terveztem a felkészülést, de azt gondolom, hogy nagyon hasznos volt számunkra ez a négy nap. Elégedett vagyok az elvégzett munkával és az edzőmeccsekkel is, bár látszott a fiúkon a fáradtság. Igyekeztem elosztani fele-fele arányban a játékidőt a tapasztaltabb és a fiatal játékosok között. Mindenki tudott élni a bizalommal, a küzdeni akarásra nem lehetett panaszom. Az első napon még érződött, hogy nem játszottunk még két kapura, de az idő előrehaladtával egyre jobban belejöttek a játékosok. A Vasas ellen már látszott, hogy ők még nem játszottak edzőmeccset, ilyenkor egy meccs is sokat jelent. Az eredmény a felkészülés ezen szakaszában még nem fontos, de örülök, hogy azért bizonyos hibák már kiütköztek. Nagyon köszönöm Széll Gábor segítségét, aki velünk utazott, és minden délelőtt kemény edzéseket tartott. Még messze van a bajnokság kezdete, de a játékosok már kezdik érezni magukon, hogy egyre jobb az erőnlétük. –mondta Miroslav Bajin a felkészülésről.

Bár az edzések és a meccsek miatt nem nagyon volt szabadideje a csapatnak, a játékosok megtalálták a módját a közösségépítő programoknak. –A fiúk teljesen maguktól megszervezték, hogy az egyébként nagyon fárasztó edzések és mérkőzések után együtt elmenjünk a Videoton Bajnokok Ligája meccsére. Örülök, hogy jó a csapatszellem, jól éreztük magunkat a meccsen. Ismerem a Vidi szerb edzőjét és játékosait, így még jobban szurkoltam nekik. Nagyszerű hangulat volt a meccsen, kár volt az emberhátrányért, szerintem nem volt piros lap. Összességében nagyon hasznos volt mind szakmailag, mind a csapatépítés szempontjából ez a pár nap, most két és fél nap pihenőt kaptak a fiúk, utána folytatjuk a munkát. –zárta szavait a szakember.