Gólzáporos mérkőzésen maradt alul a debreceni csapat a rutinos játékosokat felvonultató házigazda ellen. A találkozón három debreceni fiatal is megszerezte első bajnoki találatát a szezonban: Bodoróczki Tamás és Kis Ferenc egyszer, Stefanidesz Levente pedig kétszer vette be az egri kaput.

Az első játékrész nem tartogatott sok izgalmat: Baksa Benedek kedzte meg a gólgyártást, majd a negyed vége felé a DVSE egykori csapatkapitánya, Kovács Gábor növelte a hazaiak előnyét. „Cirmin” kívül még egy másik ex-debreceni, Rádli Rajmund is ott volt a ZF-Eger keretében. Másfél perccel a dudaszó előtt Krasznai Bendegúz szépített, amivel nyílttá tette a folytatást. (2-1)

A második nyolc percben rákapcsolatak a csapatok és igazi gólfesztivált rendeztek a Bárány uszoda ragyogó kék ege alatt. Két hazai gól után Stefanidesz Levente majd Süveges Máté zárkóztatta fel egy gólra a debrecenieket. Egy ritmusváltás után kisvártatva már néggyel mentek a hazaiak, de Smitula Gergő center, majd előnygóljával sikerült lőtávolságon belül maradni. (8-5)

A második félidőben viszonylag hamar dűlőre vitte a dolgot a házigazda. Bő három perc alatt hat gólra növelték előnyüket, melyet Zsilák László találata tört meg. A negyed végén Bodoróczki Tamás is eredményes volt, de egyre inkább elúszni látszott a hajó. (12-7)

Kis Ferenc megszerezte első gólját a felnőttek között. Fotó: Derencsényi István

 

A záró negyedben még utoljára megrázták magukat a csapatok. Macsi Patrik akciógóljára hárommal válaszolt az Eger. Stefanidesz Levente büntetőből szépített, a csapat utolsó találatát pedig 16 éves Kis Ferenc szerezte, akinek ez volt élete első gólja az OB1-ben. A vége 17-10 lett a házigazdának.

E.ON OB1. 5. forduló

ZF-Eger–Debreceni VSE 17-10 (2-1, 6-4, 4-2, 5-3)

Gólszerzők: Baksa 6, Szalai 3, Murisic 3, Lőrincz 2, Kovács G., Török, Rádli, ill, Stefanidesz 2, Smitula 2, Macsi P., Süveges, Zsilák, Bodoróczki, Krasznai, Kis

Miroslav Bajin vezetőedző nyilatkozata:

„Kifejezetten jól kezdtük a találkozót, hiszen tartottuk a lépést a jóval erősebb háziazdák ellen. A helyzetkihasználásunk viszont már hagyott némi kivánnivalót maga után, hiszen rengeteg ziccert elpuskáztunk és ahogy az lenni szokott, ez később megbosszulta magát. A második negyedre egy teljesen más felfogással játszó Eger ugrott a medencébe. Végig elképesző iramot diktáltak és látszott rajtuk, hogy szeretnék megőrízni a veretlenségüket. Biztató jelek azonban ezúttal is voltak. Szeretnék gratulálni Kis Fricinek élete első OB1-es találatához.”

Elfáradtunk a végére.

2020. szeptember 17. - 7:37

Maszk viselése kötelező!

2020. szeptember 19. - 21:45