Kedden pótolják a BVSC kérésére március 5-én, a 23. fordulóból elhalasztott mérkőzést Debrecenben. Nem elég, hogy egy nagyon komoly együttes érkezik a Zákány utcára, az elmúlt napokban még a betegségekkel is meg kellett küzdenie a debrecenieknek. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy a hadra fogható játékosok rendkívül motiváltak várják a mieink számára jelentős téttel bíró összecsapást.

Nem kérdés, hogy újabb kulcsfontosságú találkozó előtt állnak a debreceni pólósok, ahol meg kell próbálni pontot, pontokat szerezni. A DVSE jelenleg a kiesést jelentő utolsó helyen áll a bajnoki tabellán. Hiába a pontazonosság a Szentessel, a csongrádiak +1-es gólkülönbséggel állnak velünk szemben – 12-7-re nyertek ősszel, 13-9-re a DVSE tavasszal -, így jelen állás szerint a Kurca-partiak játszhatnak osztályozót.

„Nagyon nehéz, pörgős meccsre készülünk. A BVSC játékosai kifejezetten jól úsznak, jól mennek. Fel kell velük venni a versenyt és nem szabad, hogy leforduljanak és akkor szerintem pariba leszünk velük. Tudjuk, mennyire fontos ez a találkozó számunkra és szeretnénk pontot, pontokat szerezni.” – vélekedett a meccs előtt Korbán Richárd.

(Korbán Richárd jó játékára is nagy szükség lesz a BVSC ellen. Fotó: Nagy Anita)

A két csapat november végén találkozott egymással utoljára, akkor a debreceniek 14-8-as vereséget szenvedtek a fővárosban. A párharc esélyese ezúttal is BVSC, amely 13 győzelem és 3 döntetlen mellett 8 vereséggel a tabella ötödik helyén áll. A papírforma azonban azért van, hogy néha boruljon, bízzunk benne, hogy ez akár már kedden megtörténehet.

„Pontkényszerben vagyunk, de mindent meg fogunk tenni, ezt garantálhatom. Kicsit foghíjasan készülünk az elmúlt napokban, nem titok, de igazából be kell ugrani a medencébe, azt csinálni, ami eddig működött és tiszta erőből kell végig játszani négy negyedet. Azt kell erőltetnünk, amiben igazán jók vagyunk, ez lehet a siker egyik kulcsa.” – nyilatkozta Süveges Máté vezetőedző.

A DVSE-Master Good – BVSC-Zugló bajnoki kedden este negyed nyolckor kezdődik a Debreceni Sportuszodában. Mindenkit arra biztatunk, hogy élőben buzdítsa kedvenceit, de természetesen élő stream-mel is várjuk a szurkolókat a DVSE Youtube csatornáján.

Mindent bele Srácok, hajrá DVSE!

Megfogyva bár, de törve nem

2022. március 19. - 18:41