Ma 11 órától a Szolnok II gárdájával csap össze idegenben a DVSE felnõtt alakulata. A Szolnokon esedékes torna során a többi ellenfelet is fel lehet térképezni.

 

Nem tudni pontosan mik az esélyeink, felelõtlenség volna kijelenteni, hogy itt tuti sima debreceni siker fog születni, mégis, valahol ebben, pontosabban egy gyõztes rajtban reménykedünk.

Az OB II-es rájátszás van soron, a mieink (DVSE) a két csoport közül az A jelûben tanyáznak. Itt szerepel még az alapszakaszból jól ismert Angyal-Vasas SE és a Diósgyõri VFSC. Aztán van ez a Szolnok II, amellyel ma játszunk, illetve két csapat ugyanabból a városból: a Szegedi UVTE és a Szegedi VTK.

A csapatok az alapszakaszban elért eredményeket hozzák magukkal (de csak azok ellen, akik ugyancsak bejutottak ebbe a rájátszásba). A DVSE 1 gyõzelmet és 3 vereséget hozott, ami nem túl fényes, ám ne feledjük, a bajnokság elejérõl datálódnak ezek elsõsorban, illetve volt ugyebár december elején egy 9-8-as derbi, ahol a Vasas otthonában csak eggyel kaptunk ki, az is milyen körülmények között esett meg velünk…

A lényeg, hogy mi bízunk a csapatban, edzõstõl, játékosostól!

Ez pedig azt jelentené, hogy mind a 6 rájátszásbeli meccsnek úgy futunk neki, hogy meg akarjuk nyerni. Lehetséges? Igen!

Gyöngyösi András azt mondta a tavaszi nyitány elõtt, hogy elsõsorban az elvégzett hatalmas mennyiségû munkában bízik, ebben az osztályban ugyanis (elhangzott már többször) sokat számít a kondíció, az úszótudás. Szerinte ezekben nem lehet problémánk aktuális ellenfeleink ellen, de persze majd a gyakorlatban kiderül minden.

A Szolnok II-rõl azt tudjuk, hogy vannak rutinos játékosai is fiatalok mellett, ám elképzelhetetlen, hogy annyit tudtak tréningezni, mint a mieink – ez Gyöngyösi véleménye.

Ez a torna egyébként – szintén vezetõedzõnk gondolatai következnek – arra is jó lesz, hogy a másik két mérkõzésen lássuk a két szegedi gárdát, amelyek a Vasassal és a Diósgyõrrel, vagyis két, általunk sokkal jobban ismert ellenféllel meccselnek.

Hajrá DVSE!