Izgalmas és fordulatos időszakon van túl a DVSE ifjúsági és serdülő csapata. A kiemelt országos bajnokságban szereplő korosztályos együttesek vezetőedzőjével, Kádár Kálmánnal beszélgettünk.

– Kezdjük a fiatalabbakkal: serdülő csapatod a nyolcadik helyen áll a kiemelt országos bajnokságban, mérlegük 5 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség – Erőn felül teljesítenek, vagy ez a realitás?

– Valóban nagyon jó félszezont tudunk magunk mögött a serdülőkkel. Nagyon büszke vagyok rájuk, hiszen a remek teljesítmény mögött rengeteg munka van. Már az idény előtti felkészülésnél is látszott, hogy remek korosztály jött össze és szépen össze is csiszolódtak a játékosok a hónapok során. Úgy vélem, a reális helyen állunk a tabellán és szerencsére a fiúk tényleg sokszor a maximumot kihozzák magukból a találkozókon.

– Az ifiknek is összejött 2 győzelem, 14. helyen álltok jelenleg a 16 csapat közül. Tudjuk, hogy innen már csak egy lépés az OB1, tehát itt még inkább kiélezett csatákról beszélhetünk hétről hétre.  Jobbra/rosszabbra számítottál?

A 14. hely nem tükrözi a valóságot, mert szerintem ez az ifi csapat sokkal jobb, mint amit a tabellán elfoglalt helyezésünk mutat. Ráadásul több serdülő is meghatározó játékosnak számít a „nagyoknál”, akik a saját meccsük után ugranak vízbe az eggyel nagyobb korosztályban. A kettős terhelés révén borzasztóan nehéz félszezon van az együttes mögött, de így is szépen helyt álltak eddig.

(Kádár Kálmán)

– Sokan feljátszanak a felnőtt csapatba is, ez mennyire segíti elő a fejlődésüket, mindennapjaitokat? Tudjuk, hogy az a cél, hogy 2-3 utánpótlás legyen az OB1-es csapatban.

– Nagy büszkeséggel tölt el, hogy több ifi és serdülő játékosom is bizonyíthat hétről hétre a felnőttek között, ez a lehető legjobb visszacsatolás számukra és természetesen motiváció is. Remélem, ez a tendencia jellemzi majd a felnőtt és az utánpótlás csapatok kapcsolatát a jövőben is.

– Miben kell mindenképp fejlődni tavasszal?

– Mindenekelőtt egy másfél hónapos intenzív felkészülés vár ránk. Szeretném fizikálisan megerősíteni a játékosaimat, erre nagy szükség lesz a fentebb említett kettős terhelés miatt. A fizikai állapot fontos szerepet játszik a mai vízilabdában és ezen belül is a kiemelt országos bajnokságban, éppen ezért fontos nagy hangsúlyt fektetni erre a részre. Nyilván lesznek taktikai finomhangolások is, éppen ezért örülök, hogy itt ez a hosszabb időszak, lesz időnk mindenre február közepéig.

– A folytatásban mi a cél a két csapatnál?

– Most egy kis feltöltődés an ünnepek alatt, januártól pedig jöhet a munka.vA serdülőkkel elindultunk egy nagyon jó úton és ezt szeretnénk folytatni tavasszal is. Ehhez persze folyamatos fejlődés kell és még több munka, de hálistennek tudják ezt a srácok is, akik nagyon motiváltan várják a folytatást. Ami az ifiket illeti, ott mindenképpen kell majd néhány bravúrgyőzelem, de bennük van a potenciál, így bizakodó vagyok velük kapcsolatban is.