Szomszédvári derbi vár a DVSE-Master Good csapatára a hétvégén. A debreceniek a PannErgy-Miskolcot fogadják hazai medencében szombat délután. Az együttes célja, hogy megszerezze idei első sikerét a bajnokságban.

Csapatunk komoly erőpróba előtt áll a hétvégén, ugyanis a közvetlen rivális érkezik majd Debrecenbe a bajnokság nyolcadik fordulójában. A DVSE célja, hogy hazai közönség előtt végre megszerezze első győzelmét az OB1-ben.

„El kell hinnünk, hogy igenis képesek vagyunk a győzelemre. Mentálisan is nagyon erősnek kell lennünk, hiszen ez is nagyon fontos része a győzelemnek. Ez a csapat sokkal többre hivatott és ezt meg kell mutatni a vízben is. Úgy kell beleállni a meccsbe, hogyha vérző orral jövünk ki egymást istápolva, fogunkat összeszedve, akkor is győznünk kell. Fizikálisan megverhetnek minket, de gólokban nem.” – nyilatkozta a találkozó előtt együttesünk több poszton is bevethető pólósa, Fülöp Bence.

(Fülöp Bence motiváltan várja a Miskolc ellen mérkőzést. Fotó: Nagy Anita)

A DVSE eddig nyeretlen a bajnokságban, de a miskolciak sem állnak sokkal jobban. Kis István együttese egy győzelem – október végén 12-7-re verték meg otthon az UVSE-t – mellett hatszor szenvedett vereséget. Szombati ellenfelünknél három debreceni nevelésű fiatallal is találkozhatunk majd: Krasznai Bendegúz, Nagy Norbert és Tőzsér Dávid tavaly még itt játszottak a felnőtt, illetve az utánpótlás csapatnál, nyártól viszont már a borsodiakat erősítik.

„Ismerjük a srácokat, tavaly ráadásul még csapattársak is voltunk, de ennek sok jelentőséget nem szabad tulajdonítani. Csak és kizárólag a saját játékunkra kell fókuszálnunk, mert ebben vannak hiányosságaink. Leginkább a blokkjainkban keresendőek hátul a problémáink, ezeken kell javítani és persze támadójátékban is sokkal magabiztosabban kell majd játszanunk. Alaposan kielemeztük az előző mérkőzések hibáit, sajnos volt mire néznünk, de bízom benne, hogy végre rálépünk a győzelem útjára.” – vélekedett a meccs előtt Süveges Máté, a DVSE-Master Good vezetőedzője.

A PannErgy-Miskolc elleni bajnokit szombaton délután öt órától játsszák a Debreceni Sportuszodában. Bízzunk benne, hogy minél többen leszünk a Keleti rangadón, de aki esetleg mégsem tud kilátogatni a Sportuszodába, az sem marad le a meccsről, hiszen ezúttal is lesz élő stream a DVSE Youtube csatornáján.

Hajrá DVSE!