A szezon egyik, ha nem a legfontosabb mérkőzése előtt állnak a DVSE vízilabdásai. Az OB1 14. helyén végző fiatal együttes a másodosztály bajnokával csap össze az élvonalbeli tagságért. A két győztes mérkőzésig tartó párharc szombaton kezdődik hazai környezetben.

Az első osztályú bajnokság egy hónapja véget ért ugyan, a debreceni pólósokra viszont még egy komoly erőpróba vár. Az együttes a 14. osztályozós helyen végzett, így a Nagykanizsával kell megmérkőznie az OB1-es tagságért. A játékosok az elmúlt hetekben rengeteget edzettek, és felkészülési meccseket is játszottak, így felkészülve várják a Nagykanizsa elleni összecsapást.
A Debrecen ha OB 1-ben szeretne maradni, akkor mindenféleképpen esélyesként kell magára tekintsen. Úgy gondolom, hogy ha ezek a fiatal srácok szívüket lelküket kiteszik és azt játsszák, amit eddig játszottunk és tudunk, akkor meg tudjuk csinálni ezt a párharcot. Ki kell használnunk a pályaelőnyünket, mindenképpen győzelemmel szeretnénk kezdeni az osztályozót.” – nyilatkozta együttesünk csapatkapitánya, Süveges Máté.

(A csapatkapitány, Süveges Máté rutinjára nagy szükség lesz. Fotó: Nagy Anita)


A Nagykanizsa évek óta szeretne feljutni a legjobbak közé és ebben az évben sem volt ellenfele az OB1/B-ben. A több egykori első osztályú játékost felvonultató együttes veretlenül nyerte meg a másodosztályt. Néhány név a debreceni drukkereknek is ismerős lehet: Simon Adrián 2010 és 2012 között erősítette a DVSE-t, Marnitz Gergő pedig a 2013/2014-es idényben erősítette a mieinket.

(A győztes taktikát magyarázza Miroslav Bajin vezetőedző. Fotó: Nagy Anita.)


A DVSE ezzel szemben a világ egyik legerősebb bajnokságában szerepelt és sokat fejlődött egy év alatt. A vezetőedző szerint a hazai pálya mellett ez lehet a csapat egyik legnagyobb erénye.

Az, hogy mi ebben az évben játszottunk az OB1 és ők az OB1/B-ben szerepeltek, ebből a szempontból talán nekünk jobb a helyzetünk. Az a gyorsaság, az az erősség ami volt, az a stressz, ami ott volt az első osztályban, azt ők nem élték át, hiszen szinte az összes meccset könnyen nyerték, éles helyzetben keveset játszottak. A világ legjobbjai ellen kellett bizonyítanunk év közben és többször is szépen helyt álltunk. Kiharcoltuk az osztályozót, ami már önmagában bravúr volt, de a legnehezebb még csak most jön. Szeretnénk megkoronázni az egész éves teljesítményünket és bennmaradni az első osztályban.” – mondta Miroslav Bajin, a DVSE vezetőedzője.
A két győzelemig tartó párharc első felvonását szombaton este hat órától játsszák a Debreceni Sportuszodában. A találkozót a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók ingyen tekinthetik meg.
Szurkoljunk együtt minél többen s Srácoknak, mindenki az uszodába!
Hajrá DVSE!