Az ifik egészen a nagydöntőig meneteltek és a serdülők is hangzatos sikereket értek el, legfőképp a tavaszi szezonban. Ez az év ismét bebizonyította, hogy nagy potenciál van a klub utánpótlásában.

Nagyon tanulságos év volt mindannyiunk számára, a játékosoknak és nekem is. A pandémia miatt nehezen indult az egész, kevesebb időnk jutott a felkészülésre. A bajnokság elején fizikálisan lefelé lógtunk ki a mezőnyből és ez meg is látszott az eredményeken is.” – kezdte értékelését Kádár Kálmán.
Az alázatos munka és a szorgalom révén szép lassan jöttek a sikerek is.
Nagyon büszke vagyok rájuk, legyen szó mind a serdülő, mind az ifi csapatról. Január-februártól a nálunk sokkal erősebb csapatokkal is felvettük a versenyt és egymást követték a győzelmek. A tavaszi szezonra végképp összekovácsolódtunk, amely az eredményeken túl a játékunkon is meglátszott.” – folytatta a szakvezető.

(Összetartás, szorgalom és csapatszellem jellemezte a serdülőket. Fotó: Nagy Anita)


A serdülők a kiemelt bajnokság alapszakaszának 13. helyén végeztek. Jöhetett a középszakasz, ahol hét meccsen öt győzelmet arattak: legyőzték a Honvédot, az AVUS-t, a Miskolcot, a Szentest és a Kaposvárt. Élmény volt nézni a fiatalok egyre érettebbé váló játékát. Majd következett az idény legfontosabb szakasza: rájátszásban az alapszakasz ötödik helyén végzett Pécs várt rájuk.
Szenzációsan meneteltünk a középszakaszban, de sajnos a Final8 közé nem tudtuk beverekedni magunkat. A pécsiek egész szezonban nagyszerűen játszottak és ezt ellenünk is bebizonyították.”
Az ifik még ennél is nagyobb menetelést hajtottak végre a középszakaszban. Hétből hetet nyertek és erőtől duzzadva várták a Pécs elleni rájátszást. Idegenben, majd itthon is hárommal nyertek, így jöhetett a nyolcas döntő a Margitszigeten, ahol a BVSC várt rájuk elsőként.

(Jár a pacsi – az ifjúsági csapat a középszakaszban hétből hét meccset nyert meg. Fotó: Nagy Anita)


Amikor ősszel találkoztunk velük, kb 15 góllal vertek meg minket. Most 14-13-ra kaptunk ki úgy, hogy esélyünk volt a győzelemre is. Hihetetlen energiákat fektettünk ebben a mérkőzésbe és csalódottak voltunk a lefújás után. Meg is tört a fúk lendülete és sajnos végül két hozzánk hasonló kaliberű csapattól kaptunk ki, előbb a Szolnoktól 10-9-re – amely szintén nüanszokon múlott –, majd a Vasastól. Nem szabad bánkódni, hiszen ez is a fejlődés folyamata, meg kell tanulni felállni egy ilyen kudarcokból. Összességében szenzációs eredmény, hogy bekerültünk az ország legjobb nyolc csapata közé!”
Kádár Kálmán szerint mindkét korosztály nagyon sokat fejlődött egy év alatt.Mentálisan és fizikálisan is rengeteget fejlődtek a srácok, ami a legfontosabb ennél a korosztálynál. Ha összehasonlítjuk az elmúlt évvel szemben, sokkal érettebb és tudatosabb lett a játékuk.”

(Kádár Kálmán vezetőedzőnek hálistennek sokszor volt oka az örömre. Fotó: Nagy Anita)


A korábbi világklasszis pólós bizakodva tekint a következő idényre, ami természetesen ezúttal sem lesz sétagalopp.
Egy évet ugrik mindkét korosztály, most a 2003-2004, 2005-2006-osok dolgoznak majd velem. Reálisan látva a jövőt, nem számítok arra, hogy a mostani sikeres tavaszi szezont fogjuk folytatni, hiszen előbb össze kell rázódniuk a játékosoknak a korosztályváltás miatt. Nagyon sok munka vár ránk, de biztos vagyok benne, hogy ha marad ez a hozzáállás, szép sikerek elé nézünk.” – zárta szavait Kádár Kálmán.
Hajrá DVSE!