Szerdán idegenben szerepel a DVSE férfi OBI-es vízilabdacsapata a bajnokság 4. fordulójában. Miroslav Bajin együttese a 19 óra 30 perctől kezdődő mérkőzésen a rutinos Kaposvár vendége lesz.

A nyáron jelentősen átalakuló debreceni pólósok az első fordulóban elszenvedett vereség óta kezdik megtalálni a játékukat. Az Újpest elleni egygólos sikert a Magyar Kupában való továbbjutás követte, míg legutóbb a Vasas ellen arattak nagyon fontos győzelmet a cívisvárosiak. -TVSE és az Újpest ellen még nagyon döcögött a szekér, még mindenkinek új volt minden, a bizonyítási vágy okozott némi görcsösséget. Volt egy kis szünet a bajnokságban, és a kupahétvégén már egy olyan debreceni csapat volt a medencében, amelynek a játékosai a hibák ellenére tudtak egymásért küzdeni. Ez önbizalmat adott nekünk, és a Vasas elleni mérkőzésen már a játék is rendben volt, ami egy viszonylag sima győzelmet is eredményezett. –mondta a szezonkezdésről Kovács Gábor.

A Kaposvár a B-csoportban a három legerősebbnek vélt együttessel találkozott a szezon kezdetén, a Szolnok, az OSC, és a Miskolc is könnyedén verte a somogyiakat. A tapasztalt és fiatal játékosok tökéletes egyvelegét alkotta együttes szerdán minden bizonnyal szeretné megszerezni első győzelmét a sorozatban. -Ez a mérkőzés is egy fontos állomása az építkezésünknek, melynek következő szakasza egy idegenbeli győzelem lehet. Taktikailag van még hova fejlődnünk, nagyon sok gólt kaptunk az eddigi találkozóinkon, de úgy érzem, hogy jó úton haladunk. 8-10 gólókat szerintem ez a csapat mindig fog tudni szerezni, de ha rendszeresen sokat kapunk, akkor nem biztos, hogy mindig túl fogjuk tudni lőni az ellenfelet. A Kaposvár évek óta együtt dolgozik, a rutinosabb játékosaik meghatározzák a játékukat, ha őket tudjuk semlegesíteni, akkor lehet keresnivalónk. –folytatta a csapatkapitány.

Hétfőn a BENU Magyar Kupa sorsolását is megtartották a szövetségben, a hajdúságiak ellenfele a Miskolc lesz a legjobb nyolc között. A negyeddöntő mérkőzéseit november 17-én és 18-án rendezik. -Kaphattunk volna nehezebb és könnyebb ellenfelet is. A négy nagy összekerült, ami egyrészről jó hírverése a sportágnak, másrészről a kiscsapatoknak több esélyük van bejutni az elődöntőbe. Ennek ellenére nem mi vagyunk az esélyesek, a Miskolcnak nagyon erős a kerete idén, de egy jó hazai kezdéssel bármi megtörténhet. -zárta szavait a játékos.