A DVSE hazai pályán egy küzdős, hajtós meccsen 9-6-ra legyőzte a BVSC-Zuglót. A találkozó utolsó negyedében kétgólos hátrányból jöttek vissza, és szép gólokat lőve fordítottak a debreceniek.

Az első játékrész első felében a DVSE-nek szüksége volt jó védekezésére és természetesen Kósik Somára a kapuban, hiszen a fővárosiak tudtak nagyobb helyzeteket kidolgozni. Addig a hazaiaknak csak egy távoli lövésre futotta. Miroslav Bajin vezetőedző nem hiába kért időt, rendezni kellett a sorokat, hogy sikerüljön a BVSC-reteszt feltörni. Ez végül megtörtént, Lukas Durik közelijével megszerezte a vezetést a debreceni gárda (1-0). A vendégek hamar válaszolni tudtak Létay Krisztián révén (1-1).

A második negyed elején ismét Kósik bravúrokra volt szükség arra, hogy a BVSC ne fordítsa meg az állást, ám a másik oldalon Takács Ábel is szép védéseket bemutatva akadályozta meg a DVSE-t a gólszerzésben, viszont az emberelőnyökből sem sikerült egyik együttesnek sem betalálnia. Végül ebben a negyedben is négy percet kellett várni az első találatra, ekkor a kapu előtt üresen várakozó Durik kapott remek labdát hátulról és a kiúszó Takács mellett bevágta a labdát a kapuba (2-1). Az adok-kapok folytatódott és a BVSC egy Pásztor Mátyás ötméteressel egalizált. Erre azonnal egy szép góllal válaszolt a hazai csapat Smitula Gergő emberelőnyös találatával: 3-2. De a vendégeknek ezúttal sem hagyták meglógni a cívisvárosiakat, Létay második találatával 3-3 volt az állás. Előnnyel mégis a debreceniek mehettek az ötperces szünetre: szépen passzolgatott a DVSE, míg Macsi Patrik jól érkezett a kapu elé és a jobb kapufánál csak bele kellett érnie a labdába, hogy az behulljon (4-3).

A fordulás után viszont a BVSC kezdett jobban: Várnai Kristóf kapufás góljával egyenlítettek a vendégek, majd Csapó Miklós emberelőnyös találatával először szerezték meg a vezetést az összecsapáson (4-5). A hazaiak azonban ismételten nehezen tudták a fővárosi védelmet feltörni, ráadásul a BVSC a negyed végén kétgólosra növelte előnyét Várnai második találatával (4-6). A második félidőben viszont már Takács helyett Szakonyi Ábel védett, és a másodikszámú hálóőr jól tartotta magát, hiszen a kiélezett párharcot hozó harmadik játékrészben nem engedte a DVSE játékosait, hogy betaláljanak.

Az utolsó játékrész eleje ismét egy nagyon küzdős csatát hozott. A DVSE második félidei gólcsendjét Dőry Farkas egy bombagóllal törte meg, így már csak egy volt közte (5-6). Ezután pedig sikerült egyenlíteni egy újabb szépségdíjas találattal, amelyet Kovács Gábor a szélről lőtt be nem sokkal a támadó idő letelte előtt. De ha már egy üzlet beindul, a gyengébb második félidei kezdés után már Durik megtriplázta góljainak számát és megfordította az állást egy újabb bombagóllal. Azonban itt nem volt megállás. Az utolsó negyedben szenzációsan játszó DVSE Fekete Gergő révén ismét egy vastapsot érdemlő gólt szerzett, így a sajátnevelésű pólós nemcsak fordított, de kétgólosra növelte a csapata fórját. A végén pedig Fekete feltette az i-re a pontot egy káprázatos találattal, így a cívisvárosi gárda az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítva 9-6-ra megnyerte az összecsapást.

DVSE – BVSC-Zugló MKB Euroleasing 9–6 (1-1, 3-2, 0-3, 5-0)

Debrecen, 150 néző, V: Marnitz M., Hommonai D.

DVSE: Kósik – Smitula 1, Dőry 1, Durik 3, Vidovic, Kovács G. 1, Fekete G.2 , Macsi P. 1, Zsilák, La Rosa, Dienes, Fejős, Macsi M. Vezetőedző: Miroslav Bajin

BVSC: Takács Á. – Czigány, Csapó M. 2, Lajkó, Várnai 2, Török, Létay 2, Ambrus, Kovács F., Pásztor 1, Mészáros, Sugár, Szabó B. Vezetőedző: Szűcs Levente

Kipontozódott: La Rosa (29.), Smitula (30.)