A Kardos Sándor által irányított serdülő csapatunk a középmezőnyben végzet a 2018-19-es szezonban. A szakember elárulta, mennyire reális a csapat helyezése, miben kell még egyénileg és csapatként fejlődnie a játékosoknak, és hogy mit vár a következő idénytől.

Mennyire elégedett a bajnokságban megszerzett 9. helyezéssel?

-Számszerűleg nem vagyok elégedett, szerintem tudtunk volna előrébb is végezni. Ugyanakkor igyekeztünk következetesen végezni az utánpótlás nevelési munkánkat, ez sokszor az eredményesség rovására is ment. Az elvégzett munkával nagyon elégedett vagyok, büszke lehetek a fiúkra, hiszen egy nagyon hajtós csapat voltunk, ahol a játékosok szinte kivétel nélkül százszázalékot adtak bele az edzéseken. Sokat kell még érnie a társaságnak, hogy azokat a meccseket, ahol csak 1-2 gólon múlott a győzelem, azokat meg tudjuk nyerni, de úgy gondolom, hogy jó úton haladunk. 

Miben kell ennek a korosztálynak a leginkább fejlődnie?

-Fizikálisan és játéktudásban azt gondolom, hogy nincs nagy elmaradásunk a közvetlen elittől, elsősorban fejben és csapatként kell még rengeteget javulnunk. Ahogy edzésen szépen együtt tudnak dolgozni , azt a meccseken is minél hosszabb ideig tudni kell tartani. Ha ezeken a dolgokon változtatni tudunk, akkor ez a győzelmek számában is meg fog mutatkozni.

Mennyire lehet realitás a közeljövőben a csapat legjobbjai számára a felnőtt csapatba való felkerülés?

-Nyilván az elsődleges célunk a képzésben az, hogy minél több játékost tudjunk adni az utánpótlás válogatottba, majd később az első csapatba. Szerintem megvannak ehhez a tehetséges játékosaink, véleményem szerint 2-3 játékos hamarosan be is kopogtat majd az OBI-es csapat ajtaján. A DVSE nagyszerű lehetőségeket tud ehhez biztosítani, egyre jobban utol tudjuk érni az élmezőnyt, és ott már tényleg csak a srácokon fog múlni, hogy meddig jutnak.

A serdülőink a szezon során az egyik legtöbb gólt szerző társaság volt, ugyanakkor védekezéssel akadtak problémák. Ez minek tudható be?

-Korukból adódóan nekik még a játék legfontosabb eleme a góllövés, ezt még meg kell tanulniuk, hogy a védekezés az első, hiszen minél kevesebb gólt kapunk, annál nagyobb az esélyünk a sikerre. Szerintem ezt ők is kezdik belátni, és láttam is ebben fejlődést, de még rengeteget kell dolgoznunk ezen. A sok szerzett gól viszont nagyon pozitív, jó látni, hogy ebben az élcsapatokkal is felvesszük a versenyt.

Jövőre a csapat egy része felkerül az ifikhez, ugyanakkor a gyermek csapatból is jópáran elérik a serdülő korosztályt. Milyen lesz a jövőévi csapat?

-A 2002-esek feljebb mennek egy korosztállyal, nekik sok sikert kívánok, szerintem meg fogják állni a helyüket az idősebbek között is. A 2003-asokra most sokkal nagyobb szerep jut majd, de szerintem ebből a korosztályból is sok az ügyes játékos. A gyermek csapattól érkezők egy részének nem lesz ismeretlen a keret, hiszen négyen már feledzettek hozzánk idén is, és játszottak is már serdülő mérkőzést. Akik még nem szerepeltek ebben a korosztályban, azok előtt pedig itt lesz a nyár, azt gondolom, hogy a rengeteg munka majd meghozza náluk is a gyümölcsét.