Hatgólos vereséget szenvedett a DVSE-Master Good a Szolnoki Dózsa vendégeként az év első bajnokiján. Az első két negyedet könnyedén nyerte a házigazda, a második félidőben azonban összekapták magukat a mieink és sikerült kozmetikázni az eredményen.

Hazai találattal indult az összecsapás, de hálistennek mindössze fél percet kellett várni az egyenlítésre: 2022 első hivatalos DVSE gólját Takács Kristóf szerezte, akcióból. Több vendég találat sajnos nem esett az első negyedben, a Szolnok viszont kétszer is betalált, így nyolc perc után kettővel vezetett a címvédő. (3-1)
A második negyedben aztán a Szolnok gyorsan megmutatta, ki is az úr a háznál. Zsivko Gocics együttese 7-1-es játékrészt produkálva valósággal átrobogott ellenfelén, a debreceniek egyetlen gólját Fülöp Bence szerezte akcióból 42 másodperccel a félidő előtt. (10-2)
A második félidőben visszatért a találkozóba a DVSE és nem sokkal a kezdés után a korosztályos Európa-bajnokunk, Kis Ferenc volt eredményes, megszerezve szezonbeli első gólját. Kisvártatva Korbán Richárd növelte a debreceni találatok számát, támadásban pedig mindössze hármat engedtünk a szolnokiaknak. (13-4) 

(Kis Ferenc duplázott a bajnok ellen. Fotó: Nagy Anita)


A záró felvonásban kapust cserélt a Szolnok, amely meghozta a mieink lövő kedvét. Somlai Tamás előnyből nyitotta a gólok sorát, majd Macsi Martin is beköszönt fórból.  Saját nevelésű átlövőnk nem sokkal később egy büntetőt is értékesített, majd ismételten Somlai zárkóztatta közelebb a debrecenieket. Az utolsó perchez közeledve Kis Ferenc szerezte meg a kilencedik vendég találatot, amely egyben az utolsó is volt a meccsen. A negyedik negyedet derekas játékkel 5-2-re nyerte Süveges Máté együttese, amely nem kis teljesítmény a bajnokaspiráns otthonában még akkor is, ha a címvédő 15-9-re győzött.
Egy biztos, a DVSE egy kiváló erőfelmérő után készülhet a szombati Kaposvár elleni bajnokira, ahol kis túlzással a lét a tét.

E.ON Férfi OB1, 14. forduló
Szolnoki Dózsa – DVSE-Master Good 15-9 (3-1, 7-1, 3-2, 2-5)
Gólszerzők: Angyal 5, Kovács G. 2, Schmölcz 2, Pető 2, Szeghalmi 2, Zovics 2, ill. Somlai 2, Macsi M. 2, Kis F. 2, Takács K., Fülöp, Korbán

Süveges Máté, vezetőedző, DVSE-Master Good
„Szeretnék gratulálni a Szolnok csapatának, főleg a második negyedben nyújtott teljesítményükért, azt gondolom, hogy ott hengereltek és el i döntötték a három pont sorsát. Természetesen nem adtuk fel, küzdöttünk és a második félidőben mi is tudtunk egy jó iramot diktálni, amire megpróbálunk alapozni a továbbiakban.”

Kis Ferenc, DVSE-Master Good
„Gratulálok a Szolnoknak, a második nyolc percben megmutatták, mit is tudnak valójában, a 7-1-es negyed önmagáért beszél. Szerintem ezen az egy játékrészen kívül jól játszottunk és ez egy remek lehetőség volt felkészülni a hétvégén a Kaposvár ellen, ahol a célunk a győzelem.”

Hajrá DVSE!