Szerda este indul az OB1-es bajnokság 2021-2022-es kiírása. A DVSE-Mastergood a nyitófordulóban a bajnoki cmvédő, Európa-kupa győztes és Magyar Kupa ezüstérmes Szolnokot fogadja.

A Tisza-partiak kerete a nyáron némileg átalakult, miután távozott a szerb kontingens: Filip Filipovics az Olympiakosz Pireusz, Dusko Pijetlovics és Radomir Drasovics pedig a Novi Beograd játékosa lesz a következő évadban.

A pótlásukra érkezett három idegenlégiós: centerposztra a 23 éves, holland Bilal Gbadamassit szerződtették, a 195 centiméteres játékos két évet lehúzott a Partizan Beogradban.
Rosszkéz-oldalon fog szerepelni a 24 éves, horvát Ivan Zovic, aki koronavírus-járvány előtt a Jadran Split­ben játszott balkezesként, majd a Spandauhoz igazolt Berlinbe,
de Németországban leállt a bajnokság, így fél évet ismét a Splitben töltött. A Dózsa harmadik külföldi pólósa a 19-szeres horvát válogatott, Kristijan Milakovic, aki évekig a Mladost Zagreb­ben szerepelt. A játékos az olasz első ligából érkezett, ahol előbb a Savonában, majd a Triesztben játszott.

(Süveges Máté vezetőedző szerint nagyon kemény és hasznos találkozó előtt állnak. Fotó: Kiss Annamarie)

Ami pedig a hazaiakat illeti, a mindössze 18 esztendős Pető Attila a KSI csapatából érkezett, az átlövő 48 találatot jegyzett az elmúlt OB I-es szezonban. Nagy visszatérő a kapus, Gárdonyi András, aki harmadszorra igazolt Szolnokra. Az újak mellett a legnagyobb fegyvertény, hogy a magyar mag együtt maradt, egyedül Nagy Viktor fog hiányozni, aki az olimpiai bronzérem után jelentette be visszavonulását.

“A holnapi mérkőzés kiváló erőfelmérő lesz, hiszen láthatjuk, hol is tartunk most és hogyan sikerült az eddig elvégzett munka. A bajnokság egyik legjobb csapata érkezik hozzánk, ay mindig extra motivációt jelent számunkra. A Szolnok elleni meccs remek felvezetése lesz a szombati, Kaposvár elleni találkozónak.” – nyilatkozta a találkozó előtt a DVSE-Mastergood vezetőedzője, Süveges Máté.

A DVSE-Mastergood – Szolnok bajnokit szerdán 19:15-től játsszák a Debreceni Sportuszodában. A mérkőzésre 500Ft a belépő, melyet a védettségi igazolvány felmutatásával vásárolhatják meg kedves szurkolóink.
Hajrá DVSE!

Ruharendelés

2021. szeptember 03. - 7:11