A bajnokság egyik legnehezebb mérkőzése előtt áll a DVSE. Miroslav Bajin együttese szerdán a válogatott játékosokkal teletűzdelt OSC Újbuda vendége lesz a fővárosban.

A pekingi olimpiai bajnok Varga Dániel által vezetett újbudaiak a bajnokságban és az Európa kupában is megállíthatatlanul menetelnek. A csapat az OB.1-ben 18(!) találkozó óta nem talált legyőzőre, legutóbb október 10-én kaptak ki az első osztályt veretlenül vezető Szolnok otthonában. A második számú európai kupasorozatban szintén remekelnek a fővárosiak: a francia Pays D’Aix Natation ellen 42-15-ös összesítéssel jutott tovább a legjobb nyolc közé a hétvégén.

A debrecenieknek nincs túl jó emlékük a két csapat első idei összecsapásáról: az októberi meccsen az OSC 19-1-es győzelmet aratott Debrecenben, amely toronymagasan a DVSE legnagyobb veresége volt a szezonban.

(A védelemnek sokkal jobban kell működnie, mint az októeri meccsen. Fotó: Nagy Anita)

A párharc esélyese egyértelműen a vendéglátó, ettől függetlenül Süveges Mátéék semmiképp sem szeretnének feltartott kezekkel utazni Újbudára. A csapat célja, hogy megnehezítse az ellenfél dolgát és minél több hasznos taktikai elemet tudjanak begyakorolni a jövőre nézve.

„Szeretnénk jól szerepelni az OSC ellen és a lehetőségeinkhez mérten kevés gólon tartani őket. A cél, hogy bírjuk azt a brusztos iramot, amelyet ők szoktak diktálni. Remélem, méltó ellenfelei leszünk a sztárcsapatnak és meg tudjuk nehezíteni a dolgukat.” – nyilatkozta a mérkőzés előtt Miroslav Bajin, a debreceniek vezetőedzője.

Az OSC Újbuda – DVSE bajnokit szerdán este fél nyolckor játsszák a Nyéki Imre uszodában.

Mindent bele Srácok!