A DVSE OBI-es vízilabdacsapata a héten elkezdte a felkészülést a 2018-19-es szezonra. A csapat új igazolásai közül, az OSC-től érkező Kovács Gábor –Dőry Farkashoz és Kósik Somához hasonlóan- már hétfőtől a csapattal készül, és bizakodva várja az előttünk álló idényt.

-Úgy érzem, hogy az elmúlt évekkel ellentétben sokkal nagyobb feladat fog rám hárulni itt Debrecenben. Míg az OSC-nél, hogy úgy fogalmazzak a mindenes szerepét töltöttem be, addig itt a DVSE-nél nagyobb lesz a felelősségem. Sokkal nagyobb koncentrációt és mentális igénybevételt fog megkövetelni ez a szezon tőlem, de úgy érzem, ennek eleget fogok tudni tenni. 29 évesen a csapat legidősebbje leszek, ez a szerep egy új kihívás lesz számomra, de nagyon várom, hogy elkezdjük a szezont. –mondta a 2015-ben Universiadét nyert pólós.

Kovács a topcsapatnak számító fővárosiaknál nem kapott elég lehetőséget, így a váltás mellett döntött. Több megkeresése is volt, de végül a Cívisvárost választotta.

-Megrekedtem egy szinten az OSC-ben, és nem tudtam kihozni azt, amit én magamtól és szerintem mások is elvárnak tőlem. Ott nem találtam ebből a kiutat, ezért mindenképpen váltani szerettem volna. Miroslav Bajin megkeresése a legjobbkor jött, felvázolta, hogy mit szeretne, mik az elképzelései velem, nagyon tetszett a hozzáállása és a profizmusa. Amikor először eljöttem Debrecenbe, már körvonalazódott bennem, hogy a DVSE-nél minden körülmény nagyon profi, a vezetőség hozzáállásától, az uszodán keresztül a szakmai stábig minden adott, hogy jó munka legyen, és sikereket tudjunk elérni. –folytatta Kovács Gábor.

Nagy volt a játékosmozgás a nyáron Miroslav Bajin együttesénél, de az Egerben nevelkedett játékos szerint javulhatnak mind a játék, mind az eredményesség tekintetében.

-A bajnokság majd eldönti, hogy mire elég a fiatal játékoskeretünk, sokan azt hihetik, hogy papíron gyengültünk, de szerintem a sok lelkes fiatal a rutinos játékosokkal kiegészülve meg tudja ismételni, vagy talán jobb eredményt is el tud érni, mint a tavalyi csapat. –zárta szavait a szélső.

 

Horvátországi edzőtábor

2018. augusztus 02. - 7:49