Nyíregyháza volt a házigazda a Baby bajnokság negyedik fordulójában. Két könnyebb mérkőzés várt csapatunkra, amelyek közül a második kicsit nehezebbre sikerült.

Eger fiú csapata volt az első ellenfelünk. Játékosaink nagy akarással és elszántsággal vetették magukat a vízbe. Sok helyzetünk adódott, melyek jelentős részét sikerült gólra váltani. Fizikai fölényünket jól ki tudtuk használni. Ellenfelünknek alig adtunk esélyt a támadás vezetésre, ha mégis, akkor védőink jól avatkoztak közbe. Magabiztosan játszottunk, de néhány hiányosságunk bosszantó hibákhoz vezetett. A szoros emberfogásban, és a lövésekben lehettünk volna pontosabbak. Többször is sikerült megúszni ellenfelünkről, befejezéseink is az esetek többségében sikeresek voltak, így a mérkőzés végére jelentős különbség alakult ki a javunkra. Betegségek miatt éppen teljesíteni tudtuk a sorcsere szabályt, amit – ha már így alakult – a meccs második felében is alkalmaztunk, hogy mindenki egyformán sokat játsszon. Fölényünk megállapításakor, ne tévesszük szem elől, hogy 2010-es korosztályú csapat volt az ellenfelünk.

Második mérkőzésünket a Zempléni VK ellen játszottuk. Komoly ellenállásba ütköztünk. Nagyon agresszíven, és eredményesen kezdett a Zemplén, amely a félidőben előnyben is volt. Hiába támadtunk, dobtunk jó helyzetekből, a kapusuk bravúrosan hárította a lövéseinket, melyekből rendre jól is indított. Csak kiváló védőmunkánknak és a mi hálóőrünk védéseinek volt köszönhető, hogy nem lett nagyobb a különbség. A második félidőt mi bírtuk jobban, és sikerült kapott gól nélkül lejátszani a 3. és 4. negyedet, miközben szereztünk szép gólokat. Az akarás, a küzdeni tudás itt is dicséretes volt, és külön öröm, hogy vesztett állásból sikerült fordítanunk egy jól játszó ellenféllel szemben.

Részt vevő csapat: 

BUDAI Csaba, FEDOR Zsombor, GYÖRFI Lőrinc, KATKÓ Zsombor, KIS Andor Dénes, KISS Botond, LENTE László, MAKAI Csanád, OLÁH János, PALLÁS Lajos, SZABÓ Márk, TOMA Kornél

Edzők: Éder Zsolt, Pethő Zoltán

 

Köszönöm a biztatást, szurkolást.

 

Éder Zsolt