A szezon egyik legfontosabb mérkőzése vár a DVSE-Master Good vízilabdacsapatára. Az együttes a közvetlen rivális UVSE-Hunguest Hotels csapatát fogadja a bajnokság 24. fordulójában.

Az újpestiek idén is fiatal kerettel vágtak neki a bajnokságnak, néhány rutinosabb játékossal kiegészülve. A két csapat legutóbb december elején találkozott a fővárosban, akkor a lila-fehérek magabiztos játékkal nyertek 12-8-ra. A hétvégén remélhetőleg ismét hazai siker születik majd a Debreceni Sportuszodában.

Kijelenthetjük, hogy ez a szezon legfontosabb meccse számunkra. Újpesten kikaptunk az első meccsen, úgyhogy mindenképpen van törleszteni valónk velük szemben. Az előző héten elmaradt a bajnokink a BVSC ellen, így többet tudtunk készülni ellenük. Egy nagyon jó csapat, jó edzővel, fiatal játékosok alkotják a keretet rutinos játékosokkal kiegészítve, így mindenképp komoly feladat vár ránk.” – nyilatkozta a DVSE-Master Good csapatkapitánya, Smitula Gergő. 

(Smitula Gergő bizakodva várja a találkozót. Fotó: Nagy Anita)

Az újpestiek egy hellyel a DVSE előtt, a 12. helyről várják az összecsapást, mérlegük 5 győzelem és 2 döntetlen mellett 16 vereség. Vincze Balázs együttese a legutóbbi játéknapon fontos alsóházi rangadót nyert meg a Szentes otthonában. Azzal a sikerrel szinte biztosan kiharcolták a biztos bennmaradást, a debrecenieknek viszont egy UVSE elleni győzelem hatalmas lépést jelentene a 13., osztályozót érő hely felé.

Nagyon fontos lenne számunkra a győzelem. Jelenleg úgy állunk, hogy a nyerhető mérkőzéseinkből január óta az összeset hazai pályán sikerült megnyernünk és ezt a tendenciát nagyon folytatni. Ehhez azonban végig koncentrált és pontos játékot kell mutatnunk az első perctől kezdve.” vélekedett Süveges Máté, együttesünk vezetőedzője.

A DVSE-Master Good – UVSE Hunguest Hotels bajnokit szombaton este hét órától játsszák a Debreceni Sportuszodában.

Mindent bele Srácok!