Akár már a hétvégén kiharcolhatja a bennmaradást a DVSE vízilabdacsapata. A debreceniek a két győzelemig tartó osztályozó első felvonásán magabiztos sikert arattak hazai környezetben és ezt a teljesítményt szeretnék megismételni félezer kilométerrel arrébb, Nagykanizsán is.

Rendkívül fontos sikert aratott a DVSE a Nagykanizsa ellen az élvonalbeli tagságról döntő osztályozó első mérkőzésén. A 10-5-re megnyert összecsapáson Miroslav Bajin együttese ihletett formában támadott, hősiesen védekezett, a kapuban pedig a Kósik Somát helyettesítő Somorjai Péter parádézott. A debreceniek saját nevelésű játékosa bízik benne, hogy a hétvégén Nagykanizsán harcolják ki a bennmaradást.

Egy nagyon kemény visszavágóra számítunk, ami közel sem lesz ilyen egyszerű. Egy nagyon brusztos meccs lesz és úgy gondolom, hogy az ítéletek is jönnek majd az ellenfélnek, meg nekünk is. Egy érdekes medencében fogunk játszani, ezért teljesen más taktikát fogunk alkalmazni. Reméljük, hogy most is mi jövünk ki győztesen.” – mondta Somorjai Péter.

(Remélhetőleg ekkora lesz a debreceni öröm a lefújást követően! Fotó: Nagy Anita)

A csapat már csütörtökön elutazott Kaposvárra, ahol még néhány edzés vár rájuk az osztályozó második mérkőzése előtt. A játékosoknak az ellenfélen kívül a nagykanizsai medencével is meg kell küzdeniük, amely mérete miatt alkalmatlan OB1-es találkozók megrendezésére.

Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, teljesen más lesz, mint a debreceni. A srácok egész héten nagyon keményen dolgoztak, látszik rajtuk, hogy rendkívül elszántak. Szeretnénk győzni, lezárni ezt az egész idényt is bennmaradni az első osztályban!” – nyilatkozta a találkozó előtt csapatunk vezetőedzője, Miroslav Bajin.

A Kanizsa Vízilabda – DVSE osztályozó második felvonását szombaton délelőtt játsszák Nagykanizsán.

Mindent bele Srácok!