Az elmúlt két napban a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában került megrendezésre az 1995-ös, 1996-os, 1997-es, 1998-as, valamint 1999-es születésű lányok válogatott felmérése, melyet Merész András, a világbajnoki bronzérmes magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya tartott.

 

A korosztályos erőfelmérőkön Fehér László leány és Női OB I/B-s csapatának három tagja, Puskás Ágota, Bozsó Boglárka és Libertz Brigitta képviselte a DVSE színeit. Puskás Ágota október 28-án hétfőn az 1997-es születésű lányok felmérésén, Bozsó Boglárka és Libertz Brigitta pedig egy nappal később, október 29-én kedden az 1999-es születésű lányok erőpróbáján vett részt – hármójuk közül a nagyváradi születésű Libertz Brigitta meghívást kapott a szűkített keretbe! A lányokkal tartott a fővárosba edzőjük, Fehér László is.

– Az elmúlt napokban korosztályos leány-válogatott felméréseknek adott otthont a budapesti margitszigeti uszoda, melyen az 1995 és 1999 között született lányok vettek részt. Az 1997-es hölgyek felmérőjén egy leányzóval, Puskás Ágotával voltunk érdekeltek, az 1999-es tesztelésen pedig Bozsó Boglárka és Libertz Brigitta szerepelt. A hétfői 1995-ös, 96-os és 97-es felmérő azt tükrözte vissza, hogy ahhoz a korosztályhoz képest hol tartunk – nagyon fontos volt ezt látni, és nagyon sok munka áll még előttünk. Kedden az 98-as és 99-es lányok mérték össze tudásukat, melynek során ugyancsak fel tudtuk térképezni, hogy a nálunk előrébb tartó egyesületeknél milyen munka folyik, illetve hány kislány szerepel a válogatottban – kezdte a kétnapos esemény összefoglalását a hajdúsági lányok mestere.

– Örömmel tölt el bennünket, hogy az edzésmunkájának köszönhetően Libertz Brigitta bekerült az 1999-es korosztály 12 fős válogatott keretébe! Ez azt jelenti, hogy Briginek kéthetente egy-két napon keresztül válogatott összetartáson és specifikus edzéseken kell részt vennie, ahol a saját korosztályának megfelelő képzésben részesül majd. A keret január végéig biztosan ebben a felállásban marad, mikor is sor kerül egy újabb felmérőre, ahol fejlődése esetén esélye van bent maradni Briginek, de ki is eshet – nyilatkozott büszkén Fehér László.

 

Utánpótlás 44.hét

2013. november 13. - 17:10