Péntektől vasárnapig rangos Nemzetközi Ifjúsági Vízilabda Tornának adott otthont a Debreceni Sportuszoda, melyen Lukács Dénes tanítványai magyar-, illetve egyiptomi, szlovák és román riválisokat maguk mögé utasítva gyűjtötték be a tornagyőztesnek járó trófeát.

 

Három hétvégén keresztül három korosztály képviselői néznek farkasszemet egymással a hajdúsági fővárosban – két héttel ezelőtt Miroslav Bajin gyermekei arattak magabiztos sikert, az elmúlt hétvégén Lukács Dénes serdülőkkel teletűzdelt ifjúsági csapata diadalmaskodott, február első hétvégéjén pedig Hasas Marcell serdülői veszik fel a harcot.

A medencét minden mérkőzése után győztesen elhagyó ifi meglepetés sikeréről az együttes vezetőedzője, a DVSE utánpótlás-nevelésért felelős szakmai igazgatója, Lukács Dénes nyilatkozott honlapunknak.

– Nagyon jó, és magas színvonalú tornát sikerült megrendeznünk, melyet kiegyenlített erőviszonyok jellemeztek. Úgy gondolom, hogy minden résztvevő, az első helyezett Debrecen, és az utolsó Heliopolis együttese is élvezetes, izgalmas és változatos mérkőzéseket vívott egymással. Alkalmunk nyílt felmérni, hogy a felkészülés ezen szakaszában hogy áll az ifjúsági csapatunk, emellett pedig jó néhány fiatalabb játékost meg tudtam nézni ebben a közegben, hogy mozognak, illetve mennyire tudják felvenni a játék ritmusát – kezdte a DVSE szakvezetője.

– Láttam mind a gyerekek, mind a felnőttek arcán a büszkeséget és boldogságot, hogy végre történt valamit Debrecenben, ami más, mint ami eddig volt. Az pedig külön örömmel tölt el, hogy két hazai riválist is magabiztosan meg tudtunk verni, noha a mérkőzések képe alapján szoros meccsek voltak ezek. A csapatból mindenkit dicséret illet – Macsi Patrik játéka kiemelkedett, de ezen felül persze sok kiváló egyéni teljesítmény is volt. Az első meccset leszámítva Kaszanyi Roland is nagyon jó teljesítményt nyújtott a kapuban. Ez a torna bebizonyította, hogy mennyire együtt tud működni, és mennyire fontos a szülő-gyermek-egyesület kapcsolat! Az összecsapásokra szülők, nagyszülők, barátnők egyaránt kilátogattak – fontos, hogy a fiatalok érezzék az otthonról érkező támogatást, a gyermekek képzésével pedig a klub is hozzá tudja tenni a maga részét ehhez a folyamathoz, hiszen akkor lehet csak igazán eredményeket elérni – fogalmazott Lukács Dénes.