Vasárnap a BENU Magyar Kupa selejtezőivel elkezdi a 2019-20-as szezont a DVSE vízilabdacsapata. Miroslav Bajin együttese a B-csoportban küzdhet az egyetlen továbbjutást érő helyért, a házigazda Pécs mellett a Tatabánya és a Nagykanizsa lesz az ellenfél.

Véget ért a debreceni pólósok közel nyolc hetes felkészülése, szeptember első és második napján pedig már tétmérkőzésen is kipróbálhatják magukat Kovács Gáborék. A DVSE július eleje tartó programja ezúttal kissé eltért a megszokottól, hiszen a Sportuszoda karbantartása miatt rengeteget voltak kénytelenek otthonuktól távol készülni a hajdúságiak. Ennek köszönhetően a HBZ Kupa sem került megrendezésre, a már-már hagyományosnak mondható felkészülési tornára várhatóan a téli szünetben kerül sor.

A BENU Magyar Kupa idén más lebonyolítás mentén zajlik, hiszen ezúttal öt kiemelt csapat is van (FTC, OSC, Szolnok, Eger, Miskolc), akiknek nem kell selejtezniük. A fennmaradó három negyeddöntős helyért három csoportban küzdenek meg egymással a csapatok, mindegyik négyes első helyezettje jut tovább a legjobbak közé. A DVSE gárdája szerencsés volt a sorsoláson, hiszen elkerülte a jó erőkből álló fővárosi csapatokat, ráadásul a sorozat egyetlen másodosztályú indulója is a cívisvárosiak négyesébe került.

A házigazda PVSK-Mecsek Füszért az előző szezonban megnyerte a rájátszás alsóházát, így összesítésben egy hellyel a debreceniek mögött, a 9. helyen végeztek. A Tatabánya szintén az alsó régióban folytatta az alapszakasz után az elmúlt idényben, s végül a 11. helyen zártak. A TVSE-ről friss élményei is vannak Kósik Somáéknak, hiszen a Jó szerencsét felkészülési tornán 13-11-ban sikerült legyőzniük őket. A Nagykanizsa papíron a legesélytelenebb a továbbjutásra, de az OBI/B tavalyi bronzérmese is okozhat kellemetlen perceket első osztályú riválisainak.

Miroslav Bajin a felkészülés során többször kihangsúlyozta, hogy a nyáron ismét jelentős fiatalításon átesett együttese senki ellen nem mehet biztosra, ugyanakkor ellenféltől függetlenül egy harcos, végsőkig küzdő csapatot szeretne látni a medencében.

A debreceniek menetrendje:

szeptember 1. 10:00 DVSE – PVSK-Mecsek Füszért

szeptember 1. 19:30 Tatabánya – DVSE

szeptember 2. 13:15 Nagykanizsa – DVSE