Egygólos vereséget szenvedett a DVSE a Tatabánya ellen a Magyar Kupa helyosztóján. A két együttes végig fej-fej mellett haladt a mérkőzésen, az idegek harcát pedig végül a TVSE bírta jobban.

Mindössze három gól esett az első negyedben, abból is kettő az utolsó 15 másodpercben. Sokáig 1-0-ra vezetett a TVSE, az utolsó debreceni támadásból viszont Macsi Martin egyenlített. Nem sikerült döntetlennel a szünetre menni, ugyanis az utolsó másodpercben Polovic Krisztián megszerezte a Tatabánya második gólját szabaddobásból. (2-1)

A második játékrészben tartotta az előnyét a TVSE, hol egy, hól két góllal vezetett Zantleitner Tamás együttese. A debrecenieket Macsi Patrik vitte a hátán, aki akcióból és előnyből is eredményes volt. (5-3)

Fordulás után magára talált a DVSE és átvette a mérkőzés irányítását. A nyolc gólt hozó harmadik nyolc percben három gólos hátrányból állt fel Miroslav Bajin csapata. Macsi Martin és Stefanidesz Levente akcióból vették be a tatabányai kaput, a fiatal Krasznai Bendegúz büntetőből, Zsilák László pedig megúszásból növelte a debreceni gólok számát. Ekkor már a debreceniek vezettek 8-7-re, Keresztúri Márton azonban hét másodperccel a vége előtt egalizált. (8-8)

A záró negyedben az előző játékrészre jellemző élesség szertefoszlott és egyre többet hibázott a DVSE. A csapatkapitány Süveges Máté még megszerezte a vezetést az együttesnek, több gólt viszont már nem tudott szerezni a DVSE a számtalan ziccer és emberelőnyös szituáció ellenére. A Tatabánya sem szerzett sok gólt, mindössze kettőt nyolc perc alatt, de az éppen elég volt arra, hogy megnyerjék a mérkőzést. A vége 10-9 lett, így a TVSE kaparintotta meg a Magyar Kupa 15. helyét.

BENU Férfi Magyar Kupa, 15. helyért

TVSE-DVSE 10-9 (2-1, 3-2, 3-5, 2-1)

Gólszerzők: Szőke 5, Keresztúri 2, Nagy N., Polovic, Mladoniczky, ill. Macsi P. 2, Macsi M.2, Stefanidesz, Süveges, Zsilák, Oltean, Krasznai

Miroslav Bajin vezetőedző nyilatkozata:

„Edzésből érkeztünk a mérkőzésre, hiszen mint ahogyan korábban is említettem, edzőmeccsként tekintettünk a találkozóra. Hiába uraltuk szinte végig a meccset, nem sikerült győzni, amit a pontatlanság számlájára írok. Rengeteg helyzetünk volt emberelőnyből és lefordulásból, de nagyon rossz százalékban értékesítettük őket, ami a végén megbosszulta magát. Ezeket a hibákat mindenképpen ki kell küszöbölnünk a jövőben.”

Ruharendelés

2020. szeptember 29. - 12:14