Szombaton a Budapest Bajnokság Serdülő küzdelemsorozatához hasonlóan a Férfi OB II Osztályú Bajnokság 2012/2013-as pontvadászata is véget ért. A szezont Kardos Sándor irányítása mellett befejező cívisvárosi fiatalok az alapszakasz C csoportjából tizenöt győzelemmel és egy vereséggel, első helyen jutottak a rájátszásba, majd a folytatásban két sikerrel és két vereséggel zártak. A Debreceni Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület OB II-es együttese így az UVSE mögött a második helyen ért célba – az egymás elleni eredménynek köszönhetően hajszállal megelőzve a harmadik szegedieket.

  

A góllövőlista élbolyában két debreceni játékos is helyet foglal – Rózsa Bence (56) az előkelő negyedik, Soltész Alpár (51) pedig a hatodik helyet kaparintotta meg. Előbbi az alapszakasz összesített ranglista dobogójának második fokára is felverekedte magát.

– A játékosok nagyon nagy elszántsággal vágtak neki az OB II-es küzdelemsorozat utolsó körének, én pedig az egész éves munkájukat próbáltam előtérbe helyezni  a tatabányai botlásunk után – nem voltunk hozzászokva a hideghez, és a külső medencében való játékhoz, ráadásul a zavaró külső körülmények mellett nem magunkkal, hanem a bírói ítéletekkel foglalkoztunk és arra koncentráltunk. Akkor hibáztunk, Szegeden azonban már tanultunk a hibáinkból, és készültünk a kinti játékra, valamint a hideg vízre. Arra az eshetőségre pedig, ha a rutinos ellenfeleink keményebben lépnek fel, szoros emberfogással készültünk, a korábbi taktikánkon változtatva, eddig ugyanis a zónára és a centerjátékra voltunk berendezkedve. A gyakorlások során kiválóan megoldottuk az emberelőnyös helyzeteket, ám ezúttal nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, ellenben a mezőnyjátékkal és a védekezéssel. Emellett mindig volt egy-egy játékos, aki éppen lendített előre a csapaton – hol Módy Tóbiás, hol Soltész Alpár, hol Szabó Bence, akinek az öt góljával el tudtunk szakadni az ellenféltől. Köszönöm a srácoknak, hogy átérezték, hogy ebben a szezonban ez az utolsó két megmérettetésük és mindent bele kell adniuk – úgy gondolom, hogy kiválóan megoldották a helyzetet – foglalta össze a play off küzdelmeit, és az utolsó kör mérkőzéseit Kardos Sándor.

– Noha nem túl régen vettem át a gárda irányítását, köszönöm a játékosok munkáját, a DVSE vezetésének pedig a támogatását, és azt, hogy lehetővé tették, hogy megmérettethessünk az OB II-ben.

 

Gondolatok az utánpótlásról

2011. szeptember 10. - 15:34

Házigazda siker Szegeden

2014. március 19. - 18:45