Hiába produkálta a szezon legjobb első félidejét, pont nélkül maradt a Keleti rangadón a DVSE-Master Good. Habár a házigazda két negyed után hárommal vezetett, a harmadik nyolc percben bekövetkezett rövidzárlat, majd a gól nélküli utolsó játékrész miatt végül egy góllal kikapott a PannErgy-MVLC-Miskolctól.

Pedig amit a debreceni pólósok az első két negyedben beletettek a mérkőzésbe, az tényleg szemkápráztató volt. Ehhez persze kellett az ellenfél is, amely szintén nyílt sisakos, őszinte vízilabdát játszott, melynek köszönhetően egy látványos és gólgazdag első félidőt láthatott a szép számú közönség.

Török Béla bombája nyitotta a gólok sorát az első percben, és hiába egyenlített kisvártatva a Miskolc, Takács Kristóf emberelőnyös gólja rögtön a következő támadásból érkezett. A hazaiak változatos és parádés gólokat szereztek a folytatásban is, felvonultatva a vízilabda szinte teljes repertoárját. Fülöp Bence és Smitula Gergő centerből szerzett gyönyörű gólt, Macsi Patrik pedig akcióból tette hozzá a magáét az első negyedben. A játékrész utolsó hazai találatát Fülöp Bence lőtte, magabiztosan értékesítve a Takács Kristóf által kiharcolt büntetőt. Szépen tartotta magát a vendég csapat is, de eggyel a DVSE volt jobb az első nyolc percben. (6-5)

A folytatásban sem adott alább a vendéglátó és folytatta a remeklést. Az első három percben Macsi Patrik két zseniális góllal növelte a hazaiak előnyét és Korbán Richárd is beköszönt. A borsodiak tartották magukat egy ideig, az utolsó percekben azonban ellépett a DVSE. A negyed utolsó gólja Török Béla nevéhez fűződik, aki elemi erővel lőtt ismét a vendég kapuba. Süveges Máté együttese az első két negyedben megmutatta, mit is tud valójában: kreatív támadójáték, szép megoldások és a blokkok is gyakrabban voltak a helyén, mint az elmúlt bajnokikon. Ennek három gólos előny volt az eredménye a félidőben. (10-7) 

(Macsi Patrik az első kilenc gólból hármat vállalt. Fotó: Nagy Anita)

Lehet a nagyszünet jött rosszkor, esetleg a kapuscsere a vendégeknél, mindenesetre a szervezett játék sajnos gyorsan tovatűnt a fordulás után. A Miskolc lőtte az első gólt, melyre Fülöp Bence válaszolt egy szép átlövéssel, innentől azonban elfogyott a tudomány. A vendégek megérezték az apró elbizonytalanodást és ki is használták a rövidzárlatot. Néhány perc alatt 11-11 állt az eredményjelzőn, és hiába volt meg az esély, hogy ismét vezessünk, Macsi Patrik a kapufát találta telibe ötméteresből. A miskolciak viszont nem hibáztak és átvették a vezetést a következő támadásból és meg is őrizték az előnyt a záró játékrész előtt. (11-12)

Az utolsó nyolc percre a nagy rohanásnak köszönhetően alaposan elkészültek az erejükkel a csapatok és ez a játékon is meglátszott. A hazaiak próbáltak egyenlíteni, a Miskolc pedig ellépni, de egyik oldalon sem koronázta siker a próbálkozásokat. A mieinknek többször is labdája volt a döntetlenhez, ráadásul az utolsó fél percben előnyben támadhattunk legalább az egy pontért, de rossz megoldást választott az együttes döntő pillanatban. 12-11-re nyert a Miskolc, egy abszolút nyerhető mérkőzésen. Nagy kár érte.

E.ON FÉRFI OB I, 8. forduló

Debreceni VSE-Master Good-PannErgy-Miskolc 11-12 (6-5, 4-2, 1-5, 0-0)
Gólszerzők: Macsi P. 3, Fülöp 3, Török 2, Takács K., Korbán, Smitula, ill. Biros B. 4, Sélley-Rauscher 2, Tőzsér 2, Tanczer, Krasznai, Várkonyi, Nagy N.

Süveges Máté, vezetőedző, DVSE-Master Good
„A szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtottuk az első két negyedben. Kicsit sok gólt kaptunk, de a támadójátékunk nagyon jól működött. A három gólos félidei vezetéstől talán kissé megijedtünk és elkezdtünk kapkodni a folytatásban, amely egyáltalán nem volt indokolt. Higgadtan kell kezelni az ilyen helyzeteket, élni az ilyen lehetőségekkel és meg kell tanulnunk győzni.”

Természetesen fájó, hogy ismét kiénekelték a sajtot a szánkból, de végre a csapat megmutatta az első félidőben, hogy mire is képes valójában. Ha ezt négy negyeden át állandósítani tudják a mieink, akkor bízhatunk az eredményesebb folytatásban és a szép debreceni győzelmekben!

Hajrá DVSE!

Jön a Keleti rangadó!

2021. november 12. - 14:01

Kötelező maszkhasználat!

2021. november 17. - 8:37