Hétgólos vereséget szenvedett a DVSE-Master Good az AHID-VasasPlaket otthonában az OB1 25. fordulójában. A betegség miatt több alapembert nélkülöző debreceniek sokáig derekasan tartották magukat, a végén azonban simán nyertek az angyalföldiek.

A mieinknél Süveges Máté nem bővelkedett a variációs lehetőségekben. A vezetőedző benevezte a fiatal Szilágyi Ábelt, a télen érkezett Szergej Sasint és a tavaly óta élvonalbeli bajnokin nem játszó Rózsa Bencét is. Kósik Soma végül tudta vállalni a játékot, csakúgy, mint Korbán Richárd, Bodoróczki Tamás, Kis Ferenc, Vismeg Botond és az UVSE ellen bordatörést szenvedő Macsi Patrik viszont nem tudott elutazni a csapattal.

Alaposan bekezdtek a csapatok, így gólzáporos első negyedet láthatott a Komjádi közönsége. A világbajnok Bátori Bence gólja nyitotta a mérkőzést, melyet a következő támadásból Macsi Martin egyenlített ki. Nem sokkal később jött egy újabb Bátori-Macsi gólváltás, majd kettővel elhúzott ellenfelétől a vendéglátó. A debreceniek Smitula Gergő által zárkóztak vissza egy gólra, de az utolsó találatot a Vasas jegyezte az első nyolc percben. (5-3)

A második játékrészben a házigazda egy fokozattal fentebb kapcsolt és fokozatosan ellépett a vendégektől. A DVSE gólcsendjét Takács Kristóf törte meg az utolsó percben. A félidőben a Nikics-legénység vezetett 9-4-re.

Térfélcserét követően a debreceniek újult erővel vágtak neki a találkozónak és habár a héten többen alig edzettek kisebb-nagyobb betegség/sérülés miatt, ez nem látszódott a medencében nyújtott teljesítményükön. Rácz Máté szerezte a DVSE első találatát, a negyed végén pedig Somlai Tamás volt eredményes. A különbség ugyan nem csökkent a két csapat között, de sikerült döntetlenre hozni a harmadik nyolc percet a bombaerős angyalföldiek ellen. (11-6) 

(Somlai Tamás is eredményes volt)

A záró felvonás első három percében nem láthatott gólt a nagyérdemű, ezt követően azonban háromszor is betalált a Vasas. A DVSE a csapatkapitány, Smitula Gergő révén kezdte meg a felzárkózást, majd Stefanidesz Levente is bevette a hazaiak kapuját. A végén a fővárosiak még érvényesítettek egy ötméterest, amely egyben a 15-8-as végeredmény beállítását is jelentette.

E.ON Férfi OB1 25. forduló
AHID-VasasPlaket – DVSE-Master Good 15-8 (5-3, 4-1, 2-2, 4-2)
Gólszerzők: Bátori 6, Sedlmayer 3, Mezei 2, Szatmári, Vadovics, Zerinváry, Rangyelovics, ill. Macsi M. 2, Smitula 2, Takács, Rácz, Somlai, Stefanidesz

Süveges Máté, vezetőedző, DVSE-Master Good
„Reális eredmény született, jelen pillanatban van ennyi a két csapat között. A héten a betegségek miatt nagyon nehezen tudtunk készülni a Vasas ellen, ettől függetlenül a játékosaim minden tőlük telhetőt megtettek. Sokszor sikerült betartani a taktikai utasításokat is, melyekből szép gólokat, helyzeteket alakítottunk ki. Örülök, hogy a fiatal Szilágyi Ábelnek is lehetőséget tudtam adni a meccsen, de mindenki odatette magát, aki a vízbe ugrott a meccsen.”

A DVSE-Master Good a következő bajnokiját jövőhét kedden a BVSC-Zugló ellen játssza hazai medencében.
Hajrá DVSE!

Higgyük el!

2022. március 21. - 20:04