Habár érvényesült a papírforma, méltó ellenfele volt a DVSE a bajnoki és Bajnokok Ligája címvédő Ferencvárosnak a 22. fordulóban. A találkozón a vendégek dominanciája ellenére a harmadik negyedet sikerült megnyernie a becsülettel küzdő debreceni fiataloknak.

Ahogy az várható volt, az összecsapás elején alaposan bekezdett az FTC. Varga Zsolt játékosai egy 4-0-s rohammal indítottak, és az ötödik találat is az ő nevükhöz fűződött. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a DVSE legrutinosabb játékosát, Süveges Mátét három perc után végleg cserével kiállították, amely nem könnyítette meg a több alapemberét amúgy is nélkülözni kényszerülő házigazda dolgát.

A hidegzuhany után magára találtak a debreceniek és szép lassan elkezdték ledolgozni a hátrányt. Krasznai Bendegúz távoli átlövése jelentette az első hazai gólt, majd Smitula Gergő talált be egy szépen megjátszott emberelőny után. Az utolsó szó azonban a Fradié volt: egy másodperccel a félidőt jelző sípszó előtt a magyar vízilabdázás legújabb üdvöskéje, Vigvári Vendel helyezett el egy lövést a felsőbe, visszaállítva az ötgólos vendég előnyt. (2-7)

A három perces nagyszünet után a felek nehezen rázódtak bele a folytatásba, ami a gólok számán is megmutatkozott. Az állóháborút végül másfél perccel a negyed vége előtt Pethe István szép akciógólja törte meg. Mivel a ferencvárosiak nem tudták feltörni a masszív debreceni védelmet, a hazaiak megnyerték a játékrészt és feljöttek négy gólra a negyedik negyed előtt. (3-7)

Az utolsó nyolc percben a debrecenieknél nevelkedett Fekete Gergő szerezte meg a Ferencváros nyolcadik találatát több, mint nyolc perc vendég gólcsend után. Erre Macsi Patrik válaszolt, majd Zsilák László is betalált előnyből. A Fradi az utolsó percekben megrázta magát és zsinórban ötször volt eredményes, bebiztosítva a győzelmet. A 14-6-os végeredményt Zsilák László állította be, így ő lett a legeredményesebb DVSE játékos a bombaerős fővárosiak ellen.

(Zsilák László kétszer vette be az Európa-bajnok Vogel Soma kapuját. Fotó: Nagy Anita)

Az már a találkozó előtt borítékolható volt a párharc esélyese az FTC, a hazaiak viszont meg tudták nehezíteni a zöld-fehérek dolgát. Erről is beszélt a Fradi Európa-bajnok játékosa, Zalánki Gergő a mérkőzést követően: „Edzésből jöttünk Debrecenbe és tudtuk, hogy nem lesz könnyű elvinni a három pontot. Edzőnk, Varga Zsolt azt kérte, hogy tartsuk őket öt gólon, ez végül éppen nem jött össze, ami dicséri a DVSE játékát is. Gratulálok az ellenfelünknek is, hiszen alaposan feladták a leckét és szívósan küzdöttek ellenünk.”

Miroslav Bajin, vezetőedző, DVSE
„Az első és az utolsó negyeddel nagyon nem vagyok megelégedve, a meccs középső része viszont rendben volt. A második játékrészt mindössze egy góllal nyerte meg a Fradi, a harmadikat pedig meg is tudtuk nyerni, ami nagy fegyvertény. Több játékosunk hiányzott, ettől függetlenül gratulálok a csapatomnak, hiszen mentünk előre a végsőkig.”

E.ON Férfi OB1 – 22. forduló
DVSE – FTC-Telekom Waterpolo 6-14 (0-4, 2-3, 1-0, 3-7)
Gólszerzők: Zsilák 2, Krasznai, Macsi P., Pethe, Smitula ill. Fekete G. 3 Vigvári 3, Fountoulis 2, Jansik 2, Zalánki 2, Pohl, Sedlmayer

A DVSE a következő mérkőzését a Szeged ellen játssza idegenben március 27-én.
Hajrá DVSE!

A bajnokot fogadjuk

2021. március 16. - 15:34

Bizakodva utazunk Szegedre

2021. március 26. - 19:53