Háromgólos győzelmet aratott a DVSE vízilabdacsapata az OBI 11. fordulójában a közvetlen rivális Szeged felett. A félidőig még fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám ezután a hét gólig jutó Macsi Patrik vezérletével ritmust váltottak a hazaiak, s magabiztosan nyertek.

Miroszlav Bajin pécsi kiállítása miatt ezúttal Kardos Sándor irányította a debrecenieket, segédje a jelentős OBI-es tapasztalattal rendelkező Süveges Máté volt. A mindkét csapat számára nagyon fontos találkozót a hazaiak kezdték jobban, Fekete Gergő rögtön az első támadásból megszerezte a vezetést. A negyed derekán a szegediek is megérkeztek a mérkőzésbe, előbb Kiss, majd Farkas volt eredményes, a két vendég találat között pedig Fekete szerezte meg önmaga és csapata második gólját (2-2). Ezt követően Macsi Patrik jutatta előnyhöz övéit, de a játékrész hajrájában egy ötméteressel harmadszor is egyenlíteni tudott a Szeged. A negyed utolsó momentuma azonban újra a cívisvárosiaké volt, Kovács Gábor 3 másodperccel az órán akcióból volt eredményes (4-3).

Nem váratott magára sokáig az újabb egyenlítés, Boros emberelőnyből járt túl Kósik Soma eszén, de ezután is folytatódott a sorminta, Telegdy is feliratkozott a gólszerzők közé (5-4). Kósik percei következtek, a hálóőr sorozatban három fórt is megfogott, de hiába halmozott bravúrt bravúrra, támadásban nem sikerült ebből előnyt kovácsolni. A negyed hajrájában azonban újra magára talált a DVSE, Macsi Martin gólja után a félidőre is megmaradt az egy gólos differencia.

A fordulás után újabb Macsi gólok érkeztek, ezúttal az idősebb fivér, Patrik talált be kétszer egymás után, így a meccs során először komolyabb előnyre tett szert a DVSE. Nem lassított a házigazda, Stefanidesz találata után pedig időt is kért a szegedi szakmai stáb (9.5). Jót tett a rövid fejmosás az újoncnak, három perc alatt három gólt szereztek, melyre csak Fekete tudott válaszolni, így újra látótávolságon belülre kerültek. A negyedből hátralévő időbe még egy gólváltás belefért, így a rendkívül gólgazdag etap után kétgólos hajdúsági vezetéssel várhatták a záró felvonást a felek (11-9).

Bogdanovics indította meg a vendégek hajráját, de mielőtt nagyon belelkesültek volta Macsi Patrik újra hátára vette csapata szekerét, s egymást követő három támadásból is betalált (14-10). Hiába tett meg mindent a felzárkózásért a Szeged, az extázisban játszó Macsi Patrik hetedszer is bevette a vendég kaput, így végül magabiztos, 15-12-es debreceni győzelem született. A DVSE ezzel pontszámban beérte az újoncot, s bizakodva várhatják az alapszakasz hátralévő részét.

DEBRECENI VSE–SZEGEDI FVCS 15–12 (4–3, 2–2, 5–4, 4–3)

Debrecen, 190 néző. V: Kun Gy., Vogel G.

DEBRECEN: KÓSIK– Macsi M. 1, FEKETE G. 4, Smitula, Vancsik, MACSI P. 7, Kovács Gábor 1
Csere:
TELEGDY 1, Rádli, Oltean, Stefanidesz 1, Zsilák, Tőzsér
Edző:
 Kardos Sándor

SZEGED: Molnár D. – BOGDANOVICS 5, BOROS 4, Farkas K. 2, Foszkolosz, Palotás, Kiss Cs. 1
Csere: Katona (kapus), Zsigri, Berki, Mekkel, Somlai, Szporny, Bicskei 
Edző:
 Szabó Zoltán

Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 15/5

Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. 1/0

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/2

Kipontozódott: Smitula (19.p.), Zsilák (29.p.), Fekete G. (32.p.)

Kiállítva (végleg, cserével): Vancsik (32.p.), Mekkel (32.p.)

Kardos Sándor: – Nagyon jó mérkőzés volt. Próbáltam méltón helyettesíteni a vezetőedzőt az eltiltása alatt. Köszönöm a fiúknak, hogy partnerek voltak ebben, és mindent megtettek a győzelemért. A győzelmünk kulcsa az volt, hogy amikor a Szeged felzárkózott a mérkőzés derekán, akkor is el tudtunk lépni újra tőlük.
Szabó Zoltán: – Ez volt talán az első olyan mérkőzés, amikor nem tudok gratulálni a saját csapatomnak. Nagyon kevés ideig volt benne a mérkőzésben, hogy megnyerhetjük. A DVSE azt játszotta, amit tud, sőt, amit akart, mi pedig ehhez csak asszisztálni tudtunk.

Fontos hazai előtt a DVSE

2020. február 06. - 19:49