Fantasztikus sikert aratott a DVSE a fővárosban! Miroslav Bajin együttese egy végletekig kiélezett mérkőzésen 12-11-re nyert a KSI ellen. A mindent eldöntő győztes találatot az utolsó másodpercben Stefanidesz Levente vágta be!

Tudtuk, hogy nehéz lesz. Idegenben, egy pesti csapat ellen sosem könnyű. Ilyen ez a vízilabda, a maga szépségeivel és árnyoldalaival. Ezúttal viszont senki és semmi nem álhatott az utunkba!

Gyors gólváltásokkal indult a találkozó: a KSI az elején elhúzott 2-0-ra, a debreceniek azonban két perc alatt ledolgozták a hátrányt. Előbb Macsi Martin talált be, majd Bodoróczki Tamás egalizált centerből. (2-2)

Hazai góllal indult a második játékrész is, de a DVSE gólok sem várattak sokáig magukra. A csapatkapitány Süveges Máté szerezte meg a harmadik gólunkat, Smitula Gergő találata pedig már a vezetést jelentette számunkra. A KSI egyenlített, de ez cseppet sem zökkentette ki a fiúkat: Macsi Martin és Stefanidesz Levente is betalált akcióból, így a félidőben két gólos előnnyel mehetett a jól megérdemelt három perces szünetre csapatunk. (4-6)

(Macsi Martin szenzációsan játszott az egész találkozón)

Fordulás után az egész mérkőzésen szenzációsan játszó Macsi Martin növelte tovább a debreceni gólok számát, rögtön két találattal. Kisvártatva a sérülésből visszatérő Tőzsér Dávid is betalált, a fővárosi kedélyeseket pedig tovább borzolta, hogy a bravúrt bravúrra halmozó Kósik Soma két és fél perccel a negyed vége előtt kivédte Pető Attila büntetőjét. (5-9)

Négy gólos előnnyel várhattuk a záró felvonást, de még közel sem lehetett megnyugodni. Macsi Patrik büntetőgólja után a vendéglátó – némi segítséggel – zsinórban ötször volt eredményes volt, így 36 másodperccel a lefújás előtt már náluk volt az előny.  A DVSE – Stefanidesz Leventével és Macsi Martinnal  az élen – azonban úgy gondolta, hogy ha már olyan korán indultak és sokat utaztak, ne legyen hiába. Stefa előbb a Martin által kiharcolt büntetőt váltotta gólra, majd jött a hollywoodi forgatókönyvért kiáltó utolsó 15 másodperc. A négy gólig jutó kisebbik Macsi-testvér labdát szerzett, Stefanidesz pedig köszönte szépen és a dudaszó pillanatában bődületes gólt lőtt a rövid felsőbe!

(A győztes gólt Stefanidesz Levente szerezte)

Néma csend az egyik oldalon, a másikon viszont leírhatatlan eufória. És ezek voltunk mi. A DVSE. Végig nagybetűvel. Mert amit a debreceniek a mai napon csináltak, az maga volt a CSAPATMUNKA. Egy város, sőt egy egész ország lehet rájuk büszke. Főleg, ha tudnák, mennyi munka és alázat van mögötte. A nehéz és sokszor méltánytalan körülmények ellenére töretlen hittel dolgoznak napról napra, ezekért a pillanatokért. Az együttes egyik fele az iskolapadból jár edzésre, a másik mellékállásban dolgozik, de összekovácsolja őket a vízilabda iránti szeretet, a szenvedély és az elkötelezettség. És ennek most meglett az eredménye, ami sokkal többet jelent, mint három pont. Ez a szív diadala volt.
Együtt a világ ellen.
Köszönjük Urak, több ilyet!

E.ON Férfibajnokság, 11. forduló

KSI SE-Debreceni VSE 11-12

Gólszerzők:

Dubinák 4, Pető 2, Lantos 2, Gábor 2, Szalai ill Macsi M 4, Stefanidesz 3, Bodoróczki, Macsi P, Süveges, Smitula, Tőzsér

Miroslav Bajin vezetőedző nyilatkozata:

„Végre győztesként szálltunk ki a vízből! Elképesztő teljesítményt rakott bele mindenki a mai győzelembe, mérhetetlenül büszke vagyok a csapatomra! Egész jól ment az emberelőny, jók voltak a blokkok és a csapat tartását jól mutatja, hogy a végén meg tudtuk fordítani a találkozót. A játékosok mellett a mai sikert szeretném külön megköszönni Kardos Sándor másodedzőnek, Szabó Bencének, Kabai Fruzsinának és Donka Szilárdnak, akik nélkül nem sikerülhetett volna a mai győzelem.”

 Stefanidesz Levente nyilatkozata:

„Ezt a meccset megnyertük, elvesztettük, majd megnyertük. De a lényeg, hogy jól jöttünk ki belőle és nem nulla, nem egy, hanem végre három pont lett a vége. Nagyon nehéz mérkőzés volt, de végig hittünk a győzelemben. Nagyon boldogok vagyunk, hogy végre megszereztük az első győzelmünket, amely biztos vagyok benne, hogy erőt fog adni a folytatáshoz.”

 

Győzni megyünk a fővárosba!

2020. november 06. - 18:03

Edzéslátogatás

2020. november 11. - 12:24