Sokáig emlékezetes mérkőzésen 14-13-ra nyert a DVSE-Master Good a Kaposvári VK ellen az E.ON OB1 15. fordulójában. A debreceniek a találkozó elején három gólos hátrányba kerültek, de előbb felzárkóztak, majd hatalmas küzdelemben megszerezték a hőn áhított győzelmet, amely sokkal többet jelent együttesünknek, mint szimpla három pont.

Ellenfelünk az őszi idény egyik legkellemesebb meglepetése volt az élvonalban: Surányi László csapata szépen menetelt az OB1-ben, az utolsó 2021-es fordulóban pedig az addig veretlen Vasas otthonából hozták el a három pontot és ezúttal is ez volt a tervük a Hajdú-Bihari megyeszékhelyen. Ehhez azonban hálistennek a mieinknek is volt egy két szava. Na meg 14 találata.

A vendégek kezdték aktívabban a találkozót és három perc után már kettővel mentek. Szerencsére nem esett kétségbe Süveges Máté együttese és egy perc alatt kettőt lőtt: Somlai Tamás előnyből volt eredményes, majd Bodoróczki Tamás szerzett szépségdíjas centergólt.  2-2nél Kósik Soma hárított bravúrral egy büntetőt, de ez sem akadályozta meg a kaposváriakat, hogy nem sokkal később ismét kettővel vezessenek. Ekkor jött Stefanidesz Levente válasza – a sarokban táborozó pókcsaládot azóta gyászoljuk…😊 Folytatódott az adok-kapok, a Kaposvár ismét vágott kettőt, az utolsó szó azonban a hazaiaké volt Fülöp Bencének köszönhetően. (4-6)
A második nyolc percben mindössze két gólt engedett a DVSE ellenfelének, az egyiket ráadásul ötméteresből szerezte a KVK. Cserébe ötöt lőtt! A srácok szenzációs játékkal rukkoltak elő: Somlai Tamás egy perc alatt kétszer avatta fel Csoma Kristófot, majd jött a kaposvári kapus mumusa, Stefanidesz Levente, aki ezúttal a rövid oldalon lepte meg a hálóőrt. Egy gólos hátránynál a téli igazolásunk, Vismeg Botond szerezte meg első debreceni találatát, hét másodperccel a félidő előtt pedig megúszásból növelte saját és csapata góljainak számát, amely egyben azt is jelentette, hogy először a mérkőzésen a házigazdánál volt az előny! Ehhez persze az is kellett, hogy a második negyedben megítélt két büntetőből a nemrég a válogatott edzésén megfordult Horváth Ákos ötméteresét kivédje Kósik Soma – ez volt a második(!) melyet hárított a két negyed alatt megítélt négy(!) kaposvári büntetőből (9-8) 

(Kósik Soma a négyből két büntetőt hárított! Fotó: Nagy Anita)

Fordulás után továbbra is megjósolhatatlan volt a győztes kiléte. A DVSE Somlai Tamás büntetőjével – bizony, mi is kaptunk egyet – valamint Smitula Gergő kapufás találatával tartotta egy gólos előnyét a záró felvonás előtt. (11-10) 

(Somlai Tamás négy góljával a mezőny legeredményesebb játékosa volt. Fotó: Nagy Anita)

A debreceniek csapatkapitánya, Smitula Gergő nyitotta egy parádés góllal a negyedik játékrészt, három perc elteltével azonban a kaposváriak ledolgozták a különbséget. 12-12-nél viszont jött Stefanidesz Levente, aki harmadjára is mattolta a vendégek kapusát, nem is akármilyen megoldással. Másfél perc volt hátra, amikor a KVK csapatkapitánya egalizált, a következő támadásnál azonban érkezett Fülöp Bence, és elemi erővel lőtte ki a rövid alsót. Az utolsó percben Surányi László együttese hét a hat ellen támadott, de ez sem volt elég, így a DVSE-Master Good megszerezte 2022, egyben a szezon első bajnoki győzelmét!

(A győztes találatot Fülöp Bence szerezte. Fotó: Nagy Anita)

A lefújás után percekig zúgott a vastaps és szólt a „Szép volt Fiúk!” Nemcsak az együttes, a szurkolók is átérezték, mennyire volt fontos ez a győzelem a mieinknek.

E.On Férfi OB1, 15. forduló
DVSE-Master Good – Kaposvári VK 14-13 (4-6, 5-2, 2-2, 3-3)
Gólszerzők: Somlai 4, Stefanidesz 3, Fülöp 2, Smitula 2, Vismeg 2, Bodoróczki, ill. Vindisch 3, Dobos 3, Horváth 2, Berta, Juhász-Szelei, Petrovski, Kakstedter, Mijic
Süveges Máté, vezetőedző, DVSE-Master Good
„Gratulálok a csapatomnak, nem is kell részleteznem, mennyire fontos volt számunkra ez a mérkőzés. A siker mögött rengeteg munka van, és bízom benne, hogy ez csak a kezdet volt. Helyén kell kezelnünk a győzelmet, de a céljaink egyértelműek, bent szeretnénk maradni. Ma még ünneplünk, de aztán megyünk tovább és készülünk a követkető meccsre.”

Vismeg Botond, DVSE-Master Good
„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszereznünk a három ponton ezen a létfontosságú összecsapáson. Nagyon motiváltan vártam az első hazai bajnokit az új csapatomnál és hálistennek szépen sikerült. Rengeteg munka vár még ránk, de ez a siker erőt ad nekünk a folytatásra.”

Csak így tovább Fiúk, hajrá DVSE!