Az elmúlt hétvégén a Budapest Bajnokság 2000-es korosztályának pontvadászata is véget ért. Az utolsó fordulóban Miroslav Bajin tanítványai a fővárosba látogattak, ahol kettős győzelmükkel bebiztosították helyüket az alsóházbeli küzdelemsorozat képzeletbeli dobogójának legfelső fokán. Az elmúlt, 2012/2013-as bajnoki idényt a a fiatal kiválóságok trénere értékelte honlapunk kérésére.

  

– Ha figyelembe veszem azt az akadályt, hogy még nem beszélem tökéletesen a nyelvet, ahhoz képest nagyon jól megértjük egymást a gyermekekkel – ahogyan én is sok mindent megtanultam tőlük, úgy ők is sokat tanultak tőlem. A sportban, és így ebben a munkában is, az edzéshez elengedhetetlen a kommunikáció, de szerencsére sikerült kiküszöbölnünk ezt a problémát. Rendkívül intelligensek és nyitottak a gyermekek, ami nem csak a tréningeken nyilvánult meg, hanem a mérkőzéseken, az új és újabb taktikai elemek használata során egyaránt, melyeket az edzéseken tanultak meg. Megmutatták, hogy nemcsak, hogy értenek a vízilabdához és értik azt, hanem a vérükben van! Ami pedig az eredményt illeti, fontos, de nem a legfontosabb – persze, ha olyan ellenféllel csapunk össze, aki ellen van esélyünk a győzelemre, akkor mindent meg is teszünk annak érdekében, de a nehezebb riválisokkal szemben sokkal inkább a játék és a tapasztalatszerzés a meghatározó. A következő idényben hasonlóképpen folytatjuk a munkát, ami véleményem szerint még eredményesebb lesz – bizakodott Miroslav Bajin.

A DVSE 2000-es születésű tehetségei túl azon, hogy megnyerték az alsóház küzdelmeit a Budapest Bajnokságban, a góllövőlistán is előkelő helyezéseket értek el. Fekete Gergő 78 találatával – ebből 58 akciógól – a góllövőlista 5. helyén zárt, a 34 alkalommal eredményes Macsi Martin pedig 21. helyen – ő 26-szor bombázott akcióból!