Vasárnap 19 órától a PannErgy-MVLC-Miskolc vendége lesz a DVSE vízilabdacsapata az OBI 7. fordulójában. Bár a hazaiak legutóbbi négy tétmérkőzésüket elvesztették, a pontszerzés így is bravúros lenne a hajdúságiaktól.

A bajnokság egyik legerősebb csapatához látogat a debreceni pólócsapat, hiszen a borsodiak az egyik legmélyebb játékoskerettel rendelkeznek idehaza. Sokáig nem találtak legyőzőre a szezonban, ám az elmúlt hetek nem a legjobban sikerültek Vadovics Viktorék számára. Az OBI-ben a Ferencváros és a Szolnok is két góllal múlta felül őket, míg a LEN Európa Kupa negyeddöntőjében a Brescia odahaza és Miskolcon is győzni tudott.

-Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen a Miskolc két fontos bajnokit is elvesztett, ráadásul a nemzetközi kupától is búcsúzott, így ellenünk biztosan nagyon motiváltak lesznek. A Fradi és a Szolnok ellen nagyon szoros meccsen maradtak alul, a Brescia ellen viszont összeestek, és nem tudtak továbbjutni, így biztosan nagyon el vannak most keseredve. Nem csak rajtunk múlik a jó szereplés, ha végig komolyan vesznek bennünket, akkor nem sok esélyünk lesz, de ha olyan helyzetbe kerülünk, akkor mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy legalább egy pontot elhozzunk tőlük. –vélekedett a vasárnapi ellenfélről Miroszlav Bajin.

A DVSE közel négy hetes szünet után az előző fordulóban Szolnokon szerepelt, s bár magabiztos hazai siker született, a debreceniek helyenként kifejezetten jól játszottak a bl-induló otthonában. Az MVLC elleni összecsapás sem ígérkezik túl könnyűnek, de az előző mérkőzésen mutatott játékra érdemes lehet alapozni.

– Elképesztően erős a keretük, centerben pedig két nagyon komoly játékosuk van, így fizikálisan is nehéz felvenni velük a versenyt. Gyakorlatilag két soruk is van, akik bárki ellen képesek felvenni a versenyt, nagyon mély a rotációjuk, így nehéz ellenük játszani, ezt már tavaly is megtapasztaltuk. –folytatta a vezetőedző.

Bár egy vasárnapi pontszerzés is nagyon fontos lenne a cívisvárosiaknak, Kovács Gáborék számára elsősorban az ezt követő két bajnoki lehet sorsdöntő. A DVSE jelenleg egy győzelemmel és öt vereséggel az A-csoport hetedik helyén áll, így ahhoz, hogy nyugodtan mehessenek a két hónapos téli szünetre, legalább négy, de inkább hat pontot kellene gyűjteniük.

-Nem titok, hogy úgy építettük fel a mostani edzésciklusunkat, hogy a lehető legjobb formában az Újpest és a Tatabánya ellen legyünk. Nyilván a Szolnok és a Miskolc elleni mérkőzéseket sem adtuk fel előre, de a mi helyzetünkben most az a legfontosabb, hogy az ezt követő bajnokinkat megnyerjük. Bár jelenleg a tabellán nem úgy állunk, de szerintem mindkét mérkőzésen mi vagyunk az esélyesek, hiszen hazai medencében legyőzhető az UVSE, és egy esetleges siker után nagy önbizalommal utazhatnánk a Tatabányára is. –zárta szavait a szakember.