Az utolsó esély előtt áll a DVSE-Master Good az élvonalbeli tagságért vívott harcban. A debreceni pólósok a hétvégén a Ferencvárost fogadják hazai medencében az alapszakasz záró, 26. fordulójában. Amennyiben a DVSE legalább egy pontot szerez és kedvezően alakul a többi eredmény, Süveges Máté együttese megmenekül a kieséstől és osztályozót játszhat a bennmaradásért.

A felek legutóbb tegnap találkoztak egymással a fővárosban. A Népligetben lejátszott bajnokin a ferencvárosiak magabiztosan, 19-11-re nyertek, mellyel bebiztosították az alapszakasz-elsőségüket. A DVSE holnap ismét megpróbálhatja a pontszerzést a bajnokaspiráns ellen az alapszakasz utolsó fordulójában, ezúttal hazai környezetben.

„Ez az utolsó lehetőségünk, hogy bebiztosítsuk a helyünket az OB1-ben. A tegnapi mérkőzés egy jó gyakorlásnak felelt meg, szerintem a játék mutatott képe egyáltalán nem volt rossz, még hogyha az eredmény nem is ezt mutatja. Semmilyen szégyenkezni valónk nincsen és most ők jönnek hozzánk. Nagyon motiváltak vagyunk és szeretnénk elérni a célunkat.” – nyilatkozta az összecsapás előtt Kósik Soma, együttesünk kapusa.

(Kósik Soma bravúrjai nagyon kellenek majd. Fotó: Nagy Anita)

A találkozó tétje nem is lehetne nagyobb, az együttes sorsa azonban nemcsak a saját kezében van. Amennyiben a DVSE legalább egy pontot szerez, a Szentes pedig vereséget szenved a Honvédtól, a debreceniek megmenekülnek a kieséstől és osztályozót játszhatnak a bennmaradásért.

„Mindenki tisztában van vele, hogy mekkora a jelentősége a meccsnek. Azt is tudjuk ugyanakkor, hogy a bajnokság egyik legnagyobb esélyese érkezik majd hozzánk. Nem mi vagyunk a favoritok, de igazából ez az utolsó lehetőségünk, ezzel kell gazdálkodni, ebből kell a legjobbat kihoznunk.” – vélekedett Süveges Máté, a DVSE-Master Good vezetőedzője.

A sorsdöntő találkozót szombaton délután négy órától játsszák a Debreceni Sportuszodában. Szokásos módon ezúttal is lesz élő stream a DVSE Youtube csatornáján, de mondani sem kell, csapatunknak mekkora szüksége van a közönség buzdítására, éppen ezért várunk mindenkit az uszodába!

Mindent bele Fiúk!

Küzdésből jeles!

2022. március 24. - 20:58

Kiestünk

2022. március 26. - 20:01