Fehér László lányai számára az elmúlt hétvégén véget értek a Női OB I/B Osztályú Országos Bajnokság 2012/2013-as kiírásának küzdelmei. A DVSE hölgyi ámbár a kilencedik helyen zárták az idei pontvadászatot a másodosztályban, nem szomorkodnak, ugyanis az elmúlt háromnegyed esztendőben óriási fejlődésen ment keresztül az együttes – mind fizikálisan, mind mentálisan, mind játékban, de nem utolsó sorban csapategységben! A gárda vezetőedzőjének elmondásra szerint ebből lehet építkezni, és innen lehet továbblépni!


– A vasárnapi első mérkőzésünk a szlovák Bratislava ellen sajnos nem úgy sikerült, ahogyan mi azt szerettük volna – az első nyolc perc játék szempontjából pozitív volt és a csapat is úgy működött együtt, ahogy kellett, ám a folytatásban óriási visszaesés következett be, ami bizony meg is látszott az eredményen. Szétestünk, és még csak meg sem tudtuk közelíteni az első negyedben nyújtott teljesítményünket, nemhogy visszahozni az eredményt, így pszichésen és fizikálisan is felülkerekedett rajtunk az ellenfél. A felzárkózás helyett egyéni hibák tömkelege mutatkozott meg, ami betudható a rutintalanságnak, és talán egy kicsit annak is, hogy hazai pályán játszottunk, de ezek a jövőben remélem, mind azt fogják szolgálni, hogy a későbbiekben edzettebbek, és pszichésen felkészültebbek legyünk az ilyen derbikre! Mindössze hét gólt kaptunk, ami összességében nem sok, de három lőtt találattal nem lehet meccset nyerni. A második összecsapás tökéletes esete volt annak, amikor apró nüanszokon múlt a győzelem, és bármelyik félnek ugyanolyan esélye volt a sikerre. Védekezésben voltak hibáink és kihagyásaink melyek megbosszulták magukat, a riválisunkat több rutinos játékos alkotja, akik könyörtelenül kihasználták azokat. Sok könnyű, potya gólt adományoztunk az ellenfélnek, míg a túloldalon mi sajnos csak nagyon nehezen jutottunk el a kapujukig. Ezek ugyancsak a rutintalanság hiánya, és a pszichés felkészültségé az ilyen meccsekre, melyet csak idővel, megannyi lejátszott találkozóval lehet csak megszerezni – összegezte a hétvégi, záró fordulót a DVSE lányainak trénere.


Női OB I/B Osztályú Országos Bajnokság, 3. forduló – 6-9. helyért

Debreceni Sportuszoda, 2013.05.12.

 

DVSE – Slávia Uk Bratislava 3-7 (2-0, 0-2, 0-3, 1-2)

Vezette: Kuncz L.

DVSE: Balla D. – Dobi V., Libercz B., Szathmári Zs. 2, Urvári L. R. 1, Smitula B., Gerendás M. Csere: Gell G., Kiss A., Szilágyi Sz., Puskás Á. Edző: Fehér László.

Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 3/0.

Gól – büntetőből: 1/1, 1/0.

http://www.waterpolo.hu/meccsadatok/186/meccs_20002.html

 

Váci Vízilabda Sport Egyesület – DVSE 14-11 (1-2, 5-2, 4-4, 4-3)

Vezette: Madarasi Gy.

DVSE: Balla D. – Dobi V., Libercz B., Szathmári Zs. 1, Szilágyi Sz. 3, Urvári L. R. 1, Smitula B. 4. Csere: Gell G. 2, Kiss A., Puskás Á. Edző: Fehér László.

Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 8/2.

Gól – büntetőből: 4/3, ill. 1/1.

Kipontozódott: – , ill. Dobi Vivien.

http://www.waterpolo.hu/meccsadatok/186/meccs_20001.html

 
 
– Ami az elmúlt idényt illeti, azt kell mondjam, hogy mindenben nagyon sokat léptünk előre – mind fizikailag, mind mentálisan, mind pedig csapatszellemben – ami az eredményeken is meglátszik. Túl sok sikert és nyert meccset ugyan nem tudunk felmutatni – ezt negatívumként könyvelem el, de az mindenképpen pozitívum, hogy ezúttal legalább már meg tudtuk közelíteni az ellenfeleket. Nincsenek olyan óriási különbségek az eredményekben, gólarányokban, vagy éppen a mutatott játékban sem, a korábbiakkal ellentétben. Ami szintén pozitívum, az az, hogy edzéslátogatottságban és részvételben is sokat léptünk előre, ez ugyancsak tükrözi azt, hogy kezd alakulni a csapat. Természetesen hosszú még az út, de bízom benne, hogy tudunk olyan pólósokat Debrecenbe csábítani, akik segíteni tudnak bennünket annak megtételében, és segítségünkre lesznek a hajdúsági lány vízilabdázás előreléptetésében. Ezen fogunk dolgozni, hogy fel tudjunk nőni a feladathoz, hogy a hétvégihez hasonló derbiken mi tudjunk felülkerekedni az ellenfeleken. Valahol el kell kezdni, úgy gondolom innen vezet az út fölfelé!