Nagyon közel állt a pontszerzéshez a DVSE vízilabdacsapata a középszakasz 7. fordulójában a ZF-Eger ellen. A félidőben még Miroslav Bajin tanítványai vezettek két góllal, de a fordulás után ritmust váltottak a vendégek, és ha nehezen is, de végül egygólos sikert arattak.

A héten szerződését három évvel meghosszabbító Macsi Patrik góljával indult a találkozó, érezhetően nem a levegőbe beszéltek a hajdúságiak a mérkőzés előtti nyilatkozataikban. Kósik Soma igazi vezére volt a védelemnek, a világsztárokkal felálló Eger pedig nagyon nem találta a ritmust. A negyed hajrájában La Rosa egy akciógóllal kettőre növelte a hajdúsági előnyt, sőt Durik találatával már 3-0 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban Rasovics törte meg a hevesiek gólcsendjét, de Macsi Patrik szinte azonnal visszaállította a háromgólos különbséget. Nem adták fel az egriek, Rasovics és Vlachopoulos találatával egyre zárkóztak, melyre az egri nevelés Kovács Gábor válaszolt egy okos ötméteressel (5-3). Két perc volt már csak a nagyszünetig, amikor emberelőnyhöz jutott a DVSE, és egy szépen végigjáratott akció végén Dőry pattintott a kapuba. A hátralévő idő is tartogatott bőven izgalmakat, hiszen Gyárfás után Kovács Gábor és Vlachopoulos is megszerezte második gólját (7-5).

Rasovics büntetőjével indult a második játékrész, ráadásul a védekezésén érezhetően szorított az egri alakulat. Hiába dobott óriási gólt Kovács Gábor, a vendégek tovább robogtak, és Rasovics két újabb találatával egyenlítettek (8-8). A szerb klasszis megállíthatatlan volt, egy fórból megszerezte önmaga hatodik, csapata kilencedik gólját. Kovács Gábor lövése negyed hajrájában a felsőlécen csattant, így maradt a minimális vendégelőny a záró felvonásra.

Nagyon megtorpant a DVSE, Gyárfás és Hosnyánszky révén háromra hízott a differencia, a ZF pedig már sorozatban öt gólnál járt. A negyed derekán Durik szépített, de a következő támadásból Gyárfás azonnal válaszolt emberelőnyből (9-12). A mérkőzés vége indulatoktól sem volt mentes, Vlachopoulost ütésért végleg kiállítottak. Több emberelőnyt is elpuskáztak Miroslav Bajin tanítványai, de nem adták fel, és két perccel a vége előtt Kovács bombagóljával kettőre zárkóztak. Bő egy perc volt hátra, amikor La Rosa is eredményes volt, és egy kivédekezett támadásért már a döntetlenért támadhattak (11-12). 20 másodperccel a vége előtt öt a négy ellen voltak a hajdúságiak, ám Dőry elkapkodta a lehetőséget, lövése nem talált utat a kapuba, igy a vendégek szerezték meg a három pontot.

DVSE – ZF-Eger 11-12 (3-0, 4-5, 1-4, 3-3)

DVSE: Kósik – Dőry 1, DURIK 2, Vidovics, KOVÁCS 4, Macsi P. 2, LA ROSA 2 csere: Smitula, Katona, Stefanidesz, Dienes, Macsi M., Fejős.

Eger: Valics – RASOVICS 6, Hosnyánszky 1, Sánta, GYÁRFÁS 3, Vlachopoulos, Sántavy csere: Lukács, Avramovics, Decker, Murisics.

Miroslav Bajin: Ha valaki szezon elején, vagy akár a mérkőzés előtt azt mondja, hogy egy góllal kapunk ki az Egertől, akkor valószínűleg aláírtam volna, de a találkozó egészét nézve nem vagyok elégedett. Tudtuk, hogy az Eger fáradtabb lesz a megszokottnál, ezt az első félidőben ki is tudtuk használni, de a fordulás után volt egy rövidzárlatunk, amit az ellenfelünk világklasszisa révén kihasznált. Az utolsó fordulóban szeretnénk a Honvéd otthonában pontot szerezni és a hatodik helyen zárni az középszakaszt.