2022 január elsejétől Szabó János lesz a DVSE elnöke. A sikeres vállalkozó több szállal is kötődik a sportághoz, emellett évek óta támogatja az egyesületet cégei révén TAO forrásokkal is. Mostantól pedig még szorosabb lesz a kapcsolat közte és a vízilabda között.

– Gratulálunk a kinevezéshez, jövőre új fejezet kezdődik a DVSE életében, hiszen új vezetővel vágunk neki 2022-nek. Mit szóltál a megkereséshez és miért vállaltad el a szerepkört?

– Visszamennék kicsit a történetben. A sport mindig is meghatározó része volt az életemnek: hatéves korom óta versenyszerűen űztem több sportágat is, igaz, a vízilabda nem volt közte, viszont mindig is fanatikus voltam a pólóval kapcsolatban. A válogatott teljesítményét fiatal korom óta nyomon követem és ez igaz a DVSE csapatára is. Vállalkozóként dolgoztam világ életemben, manapság is több céget vezetek. A gyermekeimet mindig is a sport felé terelgettem és így találkoztam a vízilabdával, a középső fiam jelenleg is az egyik korosztályos együttes tagja. Így került képbe a póló. Ahogy telt az idő, egyre többet segítettem a klubnak és szerencsére anyagilag is tudtam támogatni az egyesületet. Megismertem a vezetőséget, az edzőket és egyre inkább részese lettem a mindennapoknak.  Becsky István idén ajánlotta fel először, hogy mi lenne, ha alelnöki tisztséget vállalnék a DVSE-nél. Néhány héttel később viszont már úgy keresett meg, hogy szeretné, ha én lennék az új elnök. Bevallom, meglepett a felkérés, de úgy éreztem, hogy tudok segíteni a csapatnak és rábólintottam a lehetőségre.

– Egészen gyorsan történtek az események ezek szerint.

– Így igaz, viszont megkönnyítette a döntésemet, hogy végig éreztem az Elnök úr és a szakvezetés támogatását is. Nagyon várom már, hogy munkába állhassak, nagy terveim vannak a jövőre nézve!

(Szabó János nagy tervekkel vág neki a következő évnek)

– Akkor nem is folytom beléd a szót, mesélj!

– A terv az, hogy büszke legyen a város, a szurkolók és az egész sporttársadalom az egyesületre! Mind az OB1-es, mind az utánpótlás csapatokra. A cél, hogy megfelelő építkezéssel visszajussunk arra a szintre, ahol korábban voltunk, sőt! Szeretném, ha az ország legjobb csapatai között tartanának minket számon. A felnőtt élvonalban az a célkitűzés, hogy ismét az élmezőnyhöz tartozzunk és ugyanez igaz a korosztályos együttesekre is. Nem titkolt szándék az sem, hogyha a lehetőségek engedik, akkor pár év múlva egy olyan csapatunk legyen, amely a nemzetközi kupasorozatban is el tud indulni. Ezt persze még óvatosan jelentem ki, de szerintem ez mindenképp egy jogos elvárás magunkkal szemben. Egy sportember sosem az átlagosra törekszik, hanem arra, hogy minél fentebb kerüljön, ez a szellemiség kell, hogy vezéreljen minket is.

– A vízilabda a legsikeresebb csapatsportág hazánkban, viszont abban a szerencsés helyzetben vagyunk itt Debrecenben, hogy több látványsportágban is az élvonalban szerepelünk. Ilyen kiélezett versenyben a vízilabdának hol lesz a helye a jövőben?

– Valóban szerencsés helyzetben vagyunk, Debrecen egy igazi sportos város. Bízom benne, hogy szerves részei leszünk a jövőben is ennek a fantasztikus közegnek. Szeretnénk minél több fiatalt beintegrálni ebbe a páratlan sportágba a jövőben, hogy továbbra is az egyik legmeghatározóbb vidéki bázis legyünk. Nyilván mindezt lépésenként előre haladva, figyelembe véve az anyagi lehetőségeket és a humán erőforrást is. Itt szeretném leszögezni, hogy a szakmai dolgokba semmiképp nem szeretnék beleszólni, az az edzők, a szakemberek dolga. Én azért fogok dolgozni, hogy stabilan működjön az egyesület és a trénerek, valamint a játékosok is kizárólag a munkára tudjanak koncentrálni. Hiszek benne, hogy közösen nagy dolgokra lehetünk képesek és itt minden adott ahhoz, hogy valóra váltsuk az álmainkat!