Tizenegy gólos vereségbe szaladt bele a DVSE a PVSK otthonában. Az ellenfél a játék összes elemében felülmúlta a debrecenieket, akik ezúttal a szerencsével is hadilábon álltak.

Gyors gólváltásokkal indult a találkozó. A mérkőzés elő gólját a pécsi Kolozsi Marcell szerezte, Süveges Máté azonban egy percen belül egalizált. Mint utóbb kiderült, a csapatkapitány gólja volt az utolsó az első negyedben – a Debrecen még egy büntetőt is kihagyott -, a házigazda ellenben kétszer is bevette Kósik Soma kapuját, így két gólos előnnyel várhatták a folytatást. (3-1)

 

A második nyolc perc úgy kezdődött, mint az első. Kolozsi Marcell akciógóljára Süveges Máté válaszolt, szintén akcióból. A baj csak az volt, hogy hasonlóan is folytatódott a találkozó. Debreceni oldalról minden kimaradt, amit könyörtelenül kihasznált a vendéglátó. A PVSK az első félidő után már félig zsebben érezhette a mérkőzést. (7-2)

A gólzáporos harmadik negyedben annyi gól esett és ugyanolyan leosztásban, mint az első félidőben. A DVSE részéről Macsi Patrik és Smitula Gergő volt eredményes, a Pécs pedig akcióból, előnyből és büntetőből hozta össze azt a hét gólt, melynek köszönhetően az utolsó nyolc percre tét nélkülivé vált a mérkőzés. (14-4)

Ez rá is nyomta a bélyegét a záró játékrészre. A PVSK csapatánál több cserejátékos is szerepet kapott, a debreceniek kapuját pedig ekkor már a fiatal Molnár Lehet védte. A közönség mindössze három gólt láthatott nyolc perc alatt, a DVSE találatát Oltean Sebastian szerezte. A vége 16-5 lett.

A PVSK őrzi veretlenségét és vezeti a bajnokságot három forduló után, a DVSE pedig továbbra is az első pontjaira hajt.

PVSK-Mecsek Füszért-Debreceni VSE 16-5 (3-1, 4-1, 7-2, 2-1)

Gólszerzők: Zerinváry 4, Kolozsi M., Csorba, Gál, Sólyom, Gaszt 2-2, Csaba, Lihotzky, illetve Süveges 2, Macsi P., Smitula, Oltean

Miroslav Bajin vezetőedző nyilatkozata a mérkőzésről:

“Mikor kiderült, hogy elmarad az első forduló és a Honvéd, majd a Pécs lesznek az első ellenfeleink, rögtön úgy álltunk hozzá, hogy erre a mérkőzésre fókuszáltunk. Fizikálisan és fejben is rendben voltunk, a mérkőzés elején viszont több olyan hibát vétettünk, ami megpecsételte a sorsunkat. 2-1-nél kihagytunk egy büntetőt és egyébként sem jött össze semmi. Ráadásul a játékvezetői felfogás sem kedvezett nekünk, ami az egész találkozót végigkísérte. A harmadik negyed után pedig igazából mér tét nélkülivé vált a találkozó. Gratulálok a Pécsnek, egy remekül összerakott csapat, de azt hozzá kell tennem, hogy ekkora különbség nincs a két együttes között.”

 

Irány Pécs!

2020. szeptember 05. - 12:05

A bajnokhoz látogatunk.

2020. szeptember 11. - 12:18