A hazai siker után Debrecenben is győzött az UVSE-Hunguest Hotels a DVSE-Master Good ellen az E.ON OB1 24. fordulójában. A 13-11-es vereség azért is különösen fájó, mert így borzasztó nehéz helyzetbe került együttesünk a bennmaradásért vívott harcban. Nagy reményekkel vártuk az újpestiek elleni összecsapást, de sajnos csalódás lett a vége.

Lendületes játékot hozott az első negyed, ami várható is volt, hiszen két gyors vízilabdát játszó csapat találkozott egymással a Zákány utcán. Rossz előjel volt, hogy Macsi Patrik az első támadásban kapott egy rúgást a bordájára, így ő kiszállt a mérkőzésből. Az UVSE első találatát Fülöp Bence egyenlítette ki. A forgatókönyv hasonlóan alakult a folytatásban: Vincze Balázs együttese ellépett, a debreceniek azonban egyenlítettek. Előbb Takács Kristóf talált be, majd Kis Ferenc Ágoston volt eredményes. (3-3)

A második nyolc perc elején folytatódott a sorminta, Kis Ferenc második gólja az újabb egyenlítést jelentette a hazaiaknak. Somlai Tamás büntetőjével elsőként vezetett a DVSE, de hamar reagált az UVSE és kettővel válaszolt. Az utolsó szó azonban a mieinké volt, így 6-6-os félidővel fordultak a csapatok.

(Kis Ferenc Ágoston kétszer volt eredményes. Fotó: Nagy Anita)

Térfélcsere után alaposan megváltozott a játék képe. A fővárosiak fegyelmezetten játszva szép lassan ellépdeltek ellenfelünktől. A házigazda góljára az utolsó másfél percig kellett várni, ekkor Török Béla bombája talált utat az egyébként kiválóan védő Bisztritsányi Dávid kapujába. Több gólra azonban nem futotta a debreceniek erejéből. (7-10)

Három gólos debreceni hátrányból indult a záró felvonás. Stefanidesz Levente kezdte meg a felzárkózást, majd Korbán Richárd zúdított egy lövést a hálóba egy szép akció után. Az UVSE azonban jól tartotta magát és két gólnál nem engedte közelebb a hazaiakat. Stefanidesz Levente, majd Török Béla találata pislákoló fény volt az alagút végén, de a halvány reménysugarat hamar kioltották a vendégek. A meccset Somlai Tamás előnygólja zárta le, amely csak a szépítésre volt elég. A DVSE-Master Good 13-11-es vereséget szenvedett és mivel a Szentes egy órával korábban döntetlent ért el hazai medencében, pontszámban beérte a mieinket.

A szabályok értelmében az egymás elleni találkozó eredménye számít, melynél +1 góllal jobb a riválisunk, ami azt jelenti, hogy a debreceniek visszacsúsztak az utolsó helyre. Bízzunk benne, hogy lesz még innen valahogy visszaút, még akkor is, ha a sorsolás nehezebb nem is lehetne a folytatásban. Vasas idegenben, BVSC otthon, FTC oda-vissza, míg a Szentes utazik Egerbe, majd fogadja a Honvédot.

Mi mindenesetre a végsőkig a csapat mellett állunk!

E.ON Férfi OB I, alapszakasz, 24. forduló
DVSE-Master Good – UVSE-Hunguest Hotels 11-13 (3-3, 3-3, 1-4, 4-3)
Gólszerzők:
 Stefanidesz 2, Somlai 2, Korbán 2, Kis F. 2, Takács K., Török, Fülöp, ill. Korbács 3, Korányi 3, Bencz 2, Ioanescu 2 Eppel, Csapó, Barics

Süveges Máté, vezetőedző, DVSE-Master Good
„Gratulálok az UVSE csapatának a győzelemhez. Nagyon kemény meccs vár ránk, de ezúttal nem tudtunk élni a lehetőséggel. A csapat a találkozó nagy részében nem tartotta magát a megbeszéltekhez, amikor néha mégis így történt, annak egyből meglett az eredménye. Elképesztő nehéz helyzetben vagyunk, de az utolsó percig harcolni fogunk a bennmaradás kiharcolásáért.”

Hajrá DVSE!