A papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott az OSC Újbuda a DVSE-Master Good otthonában az E.ON Férfi OB1 18. fordulójában. A több utánpótláskorú játékossal felálló hazaiak sokáig jól tartották magukat, a végén azonban kinyílt az a bizonyos olló és a vendégek 19-7-re nyertek a Zákány utcán.

Azt már a találkozó előtt lehetett tudni, hogy egyik csapat sem a mostani összecsapásra időzíti a csúcsformáját. Varga Dániel együttese a Jug Dubrovnik elleni jövőheti Bajnokok Ligája mérkőzés előtti egyik felvezetéseként tekintett az összecsapásra, a debreceniek pedig a hétvégi, Szeged elleni bajnoki egyik állomásaként tekintettek az éllovas elleni meccsre. Ez az összeállításokon is meglátszott: Az újbudaiakkal nem utazott el Lévai Márton, Hárai Balázs és Salamon Ferenc sem és a DVSE kezdőcsapatának java része is a lelátóról figyelte a meccset. A mieinknél bemutatkozott a nemrég igazolt orosz Szergej Sasin, a fővárosból érkezett Pusztai András és a debreceniek saját nevelésű játékosa, Szilágyi Ábel is.

Három vendég találattal indult a mérkőzés, a vendéglátó első találatát pedig Stefanidesz Levente szerezte büntetőből, melyet Bodoróczki Tamás harcolt ki. Két perccel a negyed vége előtt Korbán Richárd zárkóztatta fentebb a házigazdát, és akár a harmadik debreceni találat is megszülethetett volna, de a mindössze 17 éves Pusztai András ötméteresből nem tudott túljárni az OSC kapusának eszén. Legalábbis ekkor még. (2-4)

A második nyolc percben a listavezető őrizte 2-3 gólos előnyét, de a debreceni csikócsapat szorosan tapadt ellenfelére. A házigazda első gólját Pusztai András szerezte – a 17 éves újoncnak ez volt az első bajnoki gólja a felnőttek között! Takács Kristóf előnyből villant és Bodoróczki Tamás gólja sem volt semmi, centerünk két emberrel a nyakán juttatta a labdát a hálóba. (5-8) 

(Rácz Máté kétszer talált be a listavezető ellen. Fotó: Nagy Anita)

Fordulás után az OSC fokozatot váltott és elsősorban a gyors megúszásgólok révén hamar tetemes előnyre tett szert. Rácz Máté szerezte a negyed egyetlen DVSE találatát, az OSC neveltje egy szép emberelőnyös találattal szomorította egykori csapatát. (6-16)

A záró felvonásban már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a különbség. Igazán már egyik együttes sem akart semmit a találkozótól, hiszen a lényegi kérdések talán már az összecsapás előtt eldőltek. Az újbudaiak még lőttek hármat, a debreceniek pedig egyszer voltak eredményesek Rácz Máténak köszönhetően. A bajnoki a meccset végig védő Molnár Lehel bravúrjával ért véget, így a végén 19-7 maradt az eredményjelzőn.

E.ON Férfi OB1, 18. forduló
DVSE-Master Good – Genesys OSC Újbuda 7-19 (2-4, 3-4, 1-8, 1-3)
Gólszerzők: Rácz 2, Takács, Stefanidesz, Korbán, Bodoróczki, Pusztai, illetve Burián 5, Vigvári Vince 5, Bundschuh 2, Manhercz K. 2, Csacsovszky E., Várnai, Aranyi, Dala, Sziládi

Süveges Máté, vezetőedző, DVSE-Master Good
„Gratulálok az OSC-nek, jól játszottak, motiváltak voltak és kihasználták a hibáinkat. Ennyi lefordulás gólt akkor sem szabad kapnunk, ha fiatal csapattal álltunk ki, a harmadik negyedet majd alaposan ki kell elemeznünk, mert az nagyon rosszul nézett ki. Megyünk tovább és készülünk a Szeged ellen.”

Rácz Máté, DVSE-Master Good
„Az OSC most is bebizonyította, hogy miért az OB1 egyik legjobb együttese. Gyorsak, erősek, szervezettek, nehéz ellenük játszani. Az első két negyedben jól tartottuk magunkat, de aztán sajnos szétestünk, ezen mindenképp javítanunk kell a jövőben.”

Folytatás szombaton a Szeged otthonában, ahol a tavaszi szezon egyik legfontosabb bajnokija vár ránk.
Hajrá DVSE!

Szülői értekezlet

2022. február 02. - 8:06