Ahogy arról a hétvégén beszámoltunk, a DVSE nemrég koronavírus tesztelésen vett részt, miután kiderült, hogy a Magyar Kupa harmadik fordulójában a Ferencváros játékosai közül négyen is fertőzötten ugrottak medencébe az elmúlt időszakban. A 16 csapatot PCR tesztre kötelezték, ilyenkor az orr és a szájgaratból vesznek mintát. Ennek a vizsgálatnak vetették alá magukat a debreceniek is.

Az első körben a 19 fős keret és a szakmai stáb közül egy játékos produkált pozitív eredményt, a többi teszt negatív lett. Ő azóta is házi karanténban tartózkodik, a keret többi tagja pedig – négy ember kivételével, akik igazoltan maradtak távol – tegnap esett át a második körön. A két teszt között az összes érintett otthon maradt, betartva a hatósági előírásokat.

Az eredmények ma érkeztek meg a Klinikai Központtól. Az elvégzett vizsgálatok alapján mindenki negatív tesztet produkált, ami nem kell mondani, hogy mekkora megnyugvással töltötte el csapatunk játékosait és a szakmai stábot egyaránt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a csapat folytathatja a felkészülést a következő szezonra.

Az eddig le nem tesztelt négy személy pénteken esik át újra a vizsgálatokon és amennyiben ők is tünetmentesek lesznek, csatlakozhatnak a kerethez.

A járvány terjedése miatt ma találkoztak egymással a Magyar Vízilabda Szövetség elöljárói is. Az elnökségi ülés során a testület úgy határozott, hogy a félbeszakadt BENU Magyar Kupa döntőmérkőzéseit szeptember 9. és 20. között rendezik meg.

Vári Attila
forrás: waterpolo.hu

Vári Attila, a szövetség elnöke bejelentette, a magyar bajnokság augusztus 29-án rajtol, azonban több mérkőzést már az első fordulóban kénytelenek elhalasztani a koronavírus járvány miatt. Így a DVSE sem ugrik medencébe az első fordulóban, ugyanis a házigazda UVSE csapatában is több fertőzött játékos van.

Az első forduló és az elhalasztott mérkőzések

Miroslav Bajin együttese a tervek szerint szeptember 2-án a második körben, a Budapest Honvéd ellen idegenben csatlakozik be a versenysorozatba.

Lezárult az első tesztelés!

2020. augusztus 15. - 11:35

Jön az első erőpróba!

2020. szeptember 02. - 13:37