Elszenvedte zsinórban 11. vereségét a bajnokságban a DVSE-Master Good. Együttesünk ezúttal az utolsó előtti Újpesttől kapott ki az OB1 11. fordulójában.

Jól indult a találkozó a debreceniek szempontjából: másfél perc elteltével Korbán Richárd szerezte meg a vezetést a mieinknek akcióból. Az előző játéknapon az első győzelmét megszerző Újpest néhány percen belül fordított, sokáig azonban nem játszott előnyben a házigazda. Két másodperccel a negyed vége előtt Korbán Richárd egyenlített előnyből. (2-2)

A második nyolc perc katasztrofálisan sikerült, pláne az utolsó. Az UVSE sokáig egy góllal ment, az utolsó két támadásból viszont kétszer is betalált, így már hárommal vezetett a félidőben a vendéglátó. A legfájóbb, hogy nekünk egyet sem sikerült lőni nyolc perc alatt. (5-2)

Fordulás után sem tudott felzárkózni a DVSE, bár szerencsére a góllövés most már jobban ment. Fülöp Bence centerből és büntetőből volt eredményes, Török Béla, valamint Macsi Martin pedig akcióból vették be a hazai kaput. Pechünkre a lila-fehérek sem vettek visszább a tempóból, maradt a három gólos különbség. (9-6) 

(Fülöp Bence három gólt lőtt, mindhiába.)

A végjátékban tovább romlott a helyzet, két perccel a lefújás előtt már hat góllal vezetett a fővárosi csapat. Az utolsó két gólt a debreceniek lőtték Macsi Patrik és Fülöp Bence révén, de ez sovány vigasz volt. 12-8-ra győzött az UVSE, így már hat ponttal előzi meg a sereghajtó DVSE-t.

Pedig ha valami, akkor ez a találkozó nyerhető lett volna. Akkor is, ha többen továbbra sincsenek 100%-os állapotban és Süveges Máté, csapatunk vezetőedzője sem tudott elutazni a mérkőzésre. A debreceni szurkolók joggal bízhattak a várva várt első győzelemben, hiszen a DVSE egyre jobb formában játszott az elmúlt fordulókban és a jóval erősebb ellenfeleket is sikerült megszorítani. Sajnos, ismét egy álommal lettünk szegényebbek.
Ahhoz viszont semmi kétség nem férhet, hogy valamin sürgősen változtatni kell, mert ez most már kezd arcpirító lenni, arról nem is beszélve, hogy teljesen más céllal vágtunk neki ennek a szezonnak.

E.ON Férfi OB1, 11. forduló
UVSE-Hunguest Hotels – DVSE-Master Good 12-8 (2-2, 3-0, 4-4, 3-2)
Gólszerzők: Ekler 6, Bencz 2, Belényesi 2, Korbács, Ionescu, ill. Fülöp 3, Korbán 2, Macsi M., Macsi P., Török

Kardos Sándor, másodedző, DVSE-Master Good
„Gratulálok az UVSE csapatának, mi pedig majd megbeszéljük egymás között, hogy mik voltak a problémák.”

Kósik Soma, DVSE-Master Good
„Úgy jöttünk ide, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést és nem is kezdtünk rosszul. Aztán viszont elkezdtünk teljesen más dolgokat csinálni, eltértünk a megbeszélt taktikától és ez eredményezte azt, hogy ez lett a vége. Nagyon sajnálom, hogy nem jött össze a győzelem és ilyen rosszul sikerült az őszi szezon. Van még két nehéz meccsünk, ahol megpróbálunk pontot szerezni, tavasszal pedig játszunk majd mindenkivel még egyszer, tehát még nincs veszve semmi.”

Együttesünk következőnek december 15-én a Vasast látja vendégül.
Hajrá DVSE!