Tizenkét gólos vereséget szenvedett a DVSE az OBI 7. fordulójában Szolnokon. A jelenleg a második helyen álló hazaiak már az első negyedben eldöntötték a találkozót, kőkemény védekezésükkel megfojtották a debreceni támadásokat, melyekből rendre sikerült lefordulniuk és gyors gólokat szerezniük. A 6-0-s első negyed után már kezdett magára találni Miroslav Bajin együttese, de rengeteg kihagyott ziccernek köszönhetően nem tudtak közelebb kerülni.

A fordulás után mindkét szakmai stáb kedvére rotálhatta csapatát, a DVSE gondolatban talán már a felsőházba jutás szempontjából sorsdöntő Tatabánya elleni hazai mérkőzésen járt. A fiatalok is ízelítőt kaphattak belőle, milyen egy Bajnokok Ligájában edzett csapat ellen játszani. A vége 12 gólos szolnoki győzelem lett, a hazaiak ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyertek. Folytatás szombaton, 17 órától A Debreceni Sportuszodában a TVSE ellen.

Szolnoki Dózsa – DVSE 17-5 (6-0, 4-2, 5-2, 2-1)

Szolnok: Kardos – Angyal 2, Bátori 4, Zalánki 2, Rasovic 2, Prlanovics 1, Lazics 1 csere: Szatmári 1, Szeghalmi 2, Pethe, Kis, Teleki, Jansik 2.

DVSE: Kósik – Dőry 1, Durik 1, Vidovics 1, Kovács 1, Macsi P., La Rosa csere: Bíró – Smitula, Fekete 1, Zsilák, Dienes, Fejős, Katona.

Miroslav Bajin: Nem tudtuk sajnos felvenni a Szolnok ritmusát, úszásban felülmúltak bennünet, rendre lefordultak rólunk, és hamar eldöntötték a mérkőzést. Bár a második negyedtől valamelyes feljavultunk, rengeteg ziccert hagytunk ki, így esélyünk sem volt egy szorosabb eredményre. Szomorú vagyok, ahogy látom a srácok is maguk alatt vannak, de most az a feladatunk, hogy a szombatra újra a legjobbunkat tudjuk nyújtani a Tatabánya ellen. Remélem erre a nagyon fontos mérkőzésre ezúttal is sok szurkolónk ki fog látogatni, és segíteni fog bennünket, szeretnénk visszavágni nekik az első fordulóért, és egyúttal bebizonyítani, hogy helyünk van a felsőházban.