Ötgólos vereséget szenvedett hazai medencében a DVSE a Tigra-ZF-Egertől az OB1 20. fordulójában. A hazaiak az elején méltó ellenfelei voltak a hetedik helyen álló Heves megyeieknek, de végül érvényesült a papírforma.

Tavaly még a DVSE csapatkapitánya volt, most viszont egykori csapattársait szomorította Kovács Gábor, aki a mérkőzés első találatát szerezte. A következő támadásból Nagy Norbert harcolt ki ötméterest, melyet Macsi Patrik értékesített. Az átlövő kisvártatva megduplázta saját maga és csapata góljainak számát, melyre az egriek kettővel válaszoltak, így ők mehettek minimális előnnyel az első rövid szünetre. (2-3)

(Kovács Gábor – kékben – két év után ellenfélként tért vissza Debrecenbe. Fotó: Nagy Anita.)

A vendégek lendülete kitartott a második nyolc percben is, a negyed felénél már 6-2 volt az állás. A debreceni gólcsendet Macsi Patrik törhette volna meg, de a jó formában védő Krémer kivédte a büntetőjét. Nem sokkal később öccse, Macsi Martin talált be akcióból, majd Bodoróczki Tamás hozta közelebb az övéit. A csapatok nagy lövőkedvvel játszottak, és egy kifejezetten látványos első félidőt produkáltak. Az utolsó szó Oltean Sebasitané volt, aki szabaddobásból volt eredményes. (5-8)

Fordulás után tovább folytatódott az Eger dominanciája, ellenfelünk kihasználva a DVSE pontatlanságait, szép lassan ellépdeltek a hazaiaktól. A harmadik játékrészben a Macsi-testvérek tartották meccsben a debrecenieket: Patrik akcióból, Martin pedig ötméteresből növelte a hazai gólok számát. Utóbbi nem mindennapi esemény után született: 5 másodperccel a dudaszó előtt Oltean Sebastian büntetőjét kivédte Krémer, a kipattanót azonban visszaszerezte játékosunk és újabb ötméterest harcolt ki, melyet már sikerült értékesíteni. (7-12)

(Macsi Patrik a tízből négy gólt vállalt. Fotó: Nagy Anita.)

A válogatott edzőtáborból hazaérkező Baksa Benedek gólja nyitotta a záró felvonást, melyre Macsi Patrik válaszolt akcióból. Az utolsó percekben négy gól született, igazságos elosztásban: mieinknél Macsi Martin és Zsilák László találtak be. A vége 15-10 lett, így a szeptemberi hazai győzelem után az Eger Debrecenből is elvitte a három pontot.

Férfi OB1. 20. forduló.

Debreceni VSE – Tigra-ZF-Eger 10-15 (2-3, 3-5, 2-4, 3-3)

Gólszerzők: Macsi M. 4, Macsi P. 3, Zsilák, Bodoróczki, Oltean, illetve Murisic 4, Baksa B. 3, Lőrincz B. 2, Szalai 2, Kovács Gábor, Török, Rádli, Gólya

Miroslav Bajin, vezetőedző, DVSE

„Sokat készültünk a mai találkozóra, hiszen szerettünk volna meglepetést okozni. Sajnos az első negyedben mutatott játékunkat nem tudtuk átmenteni a folytatásra, ezt pedig kihasználta az Eger. A tíz lőtt góllal elégedett vagyok, de átlövésből több elkerülhető gólt is kaptunk, amit a jövőben el kell kerülnünk. Gratulálok az Egernek!”

Petrovai Márton, vezetőedző, Tigra-ZF-Eger

„Az elején meglepett minket a debreceniek védekezése, de sikerült jól reagálnunk rá. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, de szerencsére sikerült elbírnunk a terhet és megnyernünk a találkozót. A győzelmet szeretném a Nagymamámnak ajánlani, aki a héten hunyt el.”