Négygólos vereséget szenvedett a DVSE a Budapesti Honvéd elleni helyosztó harmadik mérkőzésén a Kőér utcában. A hajdúságiak ezzel a nyolcadik helyet szerezték meg a bajnokságban.

Rögtön az első támadásból előnybe került a házigazda, Shimizu kiharcolt büntetőjét Manhercz váltotta gólra. A folytatásban is a fővárosiak akarata szerint zajlott a mérkőzés, kőkemény védekezésükre nem volt ellenszer, ráadásul a japán centerből, Juhász pedig fórból talált be, így hamar komoly vezetésre tettek szert. A negyed hajrájában Szívós Márton is beköszönt, így 8 perc után már 4-0-t mutatott az eredményjelző.

A folytatásban felébredt a DVSE, Vidovics törte meg a gólcsendet előnyből, és a védekezés is kezdett összeállni. Mindkét fél játéka meglehetősen pontatlan volt, de a hátsó alakzatokon nagyon érződött, hogy nem veszik félvállról a találkozót. A játékrész derekán Fekete Gergő a kapu közeléből megszerezte a második debreceni találatot, de mielőtt lendületbe jöhettek volna, Szívós válaszolt (5-2). Egy perccel a félidő előtt Simon Roland, majd Lukas Durik is betalált centerből, de a csattanó a hajdúságiaké volt, Kovács Gábor utolsó pillanatokban szerzett góljával kettőre olvadt a differencia (6-4).

A fordulás után megint lendületbe jött a BHSE, és két emberelőnyös góllal már újra négy volt közte. Hiába szépített Kovács akcióból, a nagyszerű napot kifogó Shimizu szinte azonnal válaszolt (9-5). Nem adta fel a DVSE, Vidovics egy perccel később ismét betalált, de a negyed utolsó percében Szívós gondoskodott róla, hogy az utolsó felvonásra is megnyugtató előnnyel mehessenek.

A rövidszünet után Simon Adrián 11-6-ra alakította az eredményt, lezárva ezzel a találkozót. A hátralévő időben már csak a különbség volt kérdéses, az addig kevesebbet játszók is több lehetőséget kaptak. Miroslav Bajin együttesének volt tartása, nem estek össze, és a negyedet döntetlenre kihozva végül négygólos vereséget szenvedtek. Ezzel a hazaiak szerezték meg a 7. helyet, míg a DVSE a tavalyi évhez hasonlóan idén is a 8. lett. A bajnokság egészét tekintve azonban mindenképp előrelépés az idény, hiszen a debreceni pólósok rengeteg saját nevelésű fiatallal a fedélzeten is méltó ellenfelei voltak a nagycsapatoknak.

Budapesti Honvéd SE – DVSE 13-9 (4-0, 2-4, 4-2, 3-3)

BHSE: Decker – Kardos, Shimizu 3, Illés, Szívós 3, Simon A. 1, Manhercz 1 csere: Kiss 1, Szirányi 1, Fülöp 1, Simon R., Juhász 1, Gregor 1.

edző: Merész András

DVSE: Kósik – Dőry, Durik 2, Vidovics 2, Kovács 2, Fekete 2, Macsi P. csere: Smitula 1, Zsilák, Oltean, Dienes, Fejős, Macsi M.

edző: Miroslav Bajin

Miroslav Bajin: Sajnos rosszul kezdtük a mérkőzést, sok kontrafaultot kaptunk, és elengedtük őket négy góllal, onnantól kezdve pedig végig futottunk az eredmény után. Nagyon jó centereik vannak, akiket La Rosa hiányában nehezen tudtunk tartani, de a második negyedben így is vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Többször is fel tudtunk jönni két gólra, nagyon szerettünk volna győzelemmel búcsúzni a szezontól, és megszerezni a hetedik helyet, de ez most nem jött össze. A hozzáállással mindenesetre elégedett voltam, gratulálok a fiúknak az egész éves munkájához. Külön szeretném kiemelni a szurkolóinkat, akik idegenbe is elkísértek bennünket, fantasztikusak voltak, remélem a következő szezonban is számíthatunk majd rájuk.