Faragó Tamás és Kenéz György, Montreal olimpiai bajnokai nemrégiben életre hívtak egy OB I/B-s válogatottat, rendszeres foglalkozásokkal, és olyan, legfeljebb 23 esztendős játékosok részvételével, akikkel edzőik szerint érdemes egy kicsit külön foglalkozni. Ez a másodosztályú válogatott a múlthéten, a szolnoki bajnoki döntőt megelőzően be is mutatkozott a nagyközönség előtt, soraiban négy debreceni tehetséggel, Kaszanyi Rolanddal, Macsi Patrikkal, Smitula Gergővel és Soltész Alpárral!

 

Kaszanyi Roland: – Örülök a meghívásnak – két és fél negyedet védhettem, úgy érzem, hogy jól ment a játék!

Macsi Patrik: – Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy meghívást kaptam, és lesz ez a bemutató mérkőzés! A keret tagjait egy-egy, hasonló képességű játékosok alkotta csapatra osztották, majd játszottunk egy rendkívül hajtós, erős meccset. Sokakkal hiába még csak most játszottam először, mindenki győzni akart, és ez sikerült is, ugyanis 15-12-re mi nyertünk – nagyon élveztem a játékot!

Smitula Gergő: – Örültem, amikor megtudtam, hogy a döntő előtt lesz egy ilyen bemutató meccsünk, nagyon jól éreztem magamat, és a hangulat is fantasztikus volt! Egész jó kis kétkaput játszottunk egymás között, majd utána megnéztük a Szolnok-Eger döntőt, ami finálé volt a javából, mind a meccs, mind a hangulat!

Soltész Alpár: – Meglepett, ugyanakkor nagyon örültem neki, hogy én is meghívást kaptam a válogatottba – egy olyan közegbe kerültem, ahol igenis elismernek. Faragó Tamás rendre csak jó dolgokat talál ki, így ezt a kezdeményezését is nagyszerű ötletnek tartom. Remek volt a hangulat csapaton belül, ráadásul megismerkedhettünk az ellenfelek legjobbjaival is anélkül, hogy bármiféle rivalizálás lett volna közöttünk, és a rengeteg rutinnal rendelkező edzőink is jó fejek voltak. Nagyon élveztem a játékot az edzéseken, mindenki tette a dolgát, azt, amit kell. Más így játszani, hogy mindenki egyforma szintű játékos, és én is sokkal felszabadultabb teljesítményt tudtam nyújtani, hiszen nem volt rajtam akkora nyomás, ugyanakkor izgultam is. Most lehetőségünk volt megmutatni, hogy milyen szintet képviselünk, sőt, mindenkinek az volt az érdeke, hogy a lehető legjobbat, és még annál is többet hozzon ki magából, amivel felfigyelhetnek rá. Úgy érzem, hogy a szolnoki döntő előtti megmérettetés részemről jól sikerült, a posztomon jól teljesítettem, és háromszor sikerült be is találnom, az pedig külön jól esett, hogy Varga Tamás, aki végignézte a meccset, megdicsért!

 

Az OB I/B-s válogatott kerettagjai: 

Hódmezővásárhely: Kristó Viktor 

Pécs: Nádasdi Gergő, Takács Kristóf, Safrankó Donát, Barta Dávid /1996 

Szolnok: Kalmár Milán, Nagy Richárd /1992/ 

UVSE: Dobay Gergely, Dobay Péter, Csongár István, Mocsári Máté 

Kecskemét: Simon Gábor, Szabó Boldizsár, Monostori Balázs 

Cegléd: Csoma Kristóf, Polovic Krisztián 

Nagykanizsa: Skriba Szabolcs 

Békéscsaba: Gruba Miklós 

Miskolc: Nébald Olivér, Jakab Damján, Keresztes Ferenc, Halmos Péter, Párkány Ákos, Jakab Dániel 

ASI: György Viktor, Berta Pál, Hill Péter 

OSC/Neptun: Szentesi Máté 

Debrecen: Macsi Patrik, Soltész Alpár, Smitula Gergő, Kaszanyi Roland