12-7 arányban vereséget szenvedett a DVSE vízilabdacsata az OBI 1. fordulójában Újpesten. A hazaiak már az első félidőben magabiztos előnyre tettek szert, így hiába küzdött nagyot Miroslav Bajin együttese a fordulás után, esélyük sem volt a győzelemre.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, rögtön az első két támadásukból szereztek két akciógólt, Konarik Ákos és Vigvári Bence találataival hamar 2-0-s hátrányba került a DVSE. Nem kellett sokat várni az első hajdúsági gólra sem, Fekete Gergő szinte azonnal válaszolt egy szépen kijátszott emberelőnyből. Nem tört meg azonban Benedek Tiboor együttesének a lendülete, a negyed derekán két megúszás után fél perc alatt újra kétszer mattolták a hajdúsági védelmet (4-1). A játékrész végéhez közeledve Dala Döme révén már négy volt közte, de a debreceniek nyári szerzeménye, Telegdy András előnyből válaszolt, így 5-2-es fővárosi vezetéssel zárult az első nyolc perc.

A folytatásban stabilizálódott a cívisvárosiak védelme, de a támadásokba rendre hiba csúszott, Miroslav Bajin időkéréssel igyekezett felrázni övéit. Meg is lett a rövid fejmosásnak az eredménye, hiszen Fekete akcióból megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját. A negyed második fele azonban ismét a házigazdákról szólt, akik nagyszerűen használták ki fórjaikat, Konarik egyszer, Sziládi pedig kétszer talált be emberelőnyben, így megnyugtató előnyre tettek szert a nagyszünetig (8-3).

A fordulás után sem változott a játék képe, az UVSE fölényben játszott, Vigvári, majd Konarik góljával pedig gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. Bár az újpestiek érezhetően jóval összeszokottabb csapat benyomását keltették, a DVSE nagyot küzdött, Kovács és Smitula találataival visszaállították a félidei differenciát (10-5). A záró felvonásban már kissé leült a játék, mindkét oldalon lehetőséget kaptak az addig kevesebben játszók is. A cseréből nagyszerűen beszálló Stefanidesz Levente megszerezte élete első és második OBI-es gólját, melynek köszönhetően az utolsó negyed is döntetlennel zárult, de a vége így is megérdemelt 12-7-es fővárosi siker lett.

A DVSE a következő fordulóban már hazai medencében is bemutatkozik, szeptember 13-án a bajnokságot szintén vereséggel kezdő Tatabánya látogat a Sportuszodába.

UVSE – DVSE 12-7 (5-2, 3-1, 2-2, 2-2)

UVSE: Bisztritsányi – Korényi, Szieben, Konarik 4, Korbács, Vigvári Ve. 3, Tóth 2 csere: Prágay – Sziládi 2, Molnár, Dala 1, Vigvári Vi., Vámosi, Aranyi.

edző: Benedek Tibor

DVSE: Kósik – Telegdy 1, Kovács 1, Fekete 2, Macsi P., Vancsik, Macsi M. csere: Somorjai- Smitula 1, Oltean, Stefanidesz 2, Zsilák, Rádli, Nagy.

edző: Miroslav Bajin

Miroslav Bajin: Sajnos nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, csakúgy mint a magyar kupában, ezzel mindenképpen kezdenünk kell valamit a jövőben. Az látszik, hogy még csapatként nem értünk össze eléggé, sok a hiba a játékunkban, amik kellő odafigyeléssel és rutinnal elkerülhetőek. Az Újpest hozzánk hasonlóan egy nagyon fiatal csapat, de érezhetően jóval előrébb járnak nálunk, jól játszottak és megérdemelten nyertek. Ami bizakodásra adhat okot, hogy a második félidőben már helyenként jól játszottunk, és végig küzdöttünk, amiért szeretnék gratulálni a saját játékosaimnak is.